Skip to footerSkip to content
  1. Alle Cursussen

Multidisciplinaire Zorg bij Reumatische Aandoeningen - Dag

  • Training

Deze boeiende cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten die cliënten met reumatische aandoeningen (willen gaan) behandelen.

In één keer op de hoogte van relevante thema’s in de reumazorg? Kies dan voor deze korte, 1-daagse cursus. Deskundige docenten bespreken wetenschappelijk onderzoek naar reumatische aandoeningen, onderzoek- en behandelmethoden en specifieke begeleiding. Aan de hand van (zelfingebrachte) casuïstiek maak je de koppeling tussen theorie en praktijk. Zo weet je welke behandelingen het meest effectief zijn en hoe je die kunt toepassen. Het unieke aan deze multidisciplinaire cursus is dat je nieuwe inzichten krijgt in de zorg voor reumapatiënten door het contact met zorgverleners uit verschillende disciplines.

Leerplan

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Pathofysiologie van vermoeidheid bij reumatische aandoeningen
  • Werking en bijwerking van reumamedicatie
  • De nieuwste inzichten in mogelijkheden voor behandeling
  • Betrokken disciplines bij behandeling van de reumapatie¨nt
  • Multidisciplinaire behandeling
  • Vorming van samenwerkingsverbanden: do’s & don’ts

Opleidingskenmerk(en)

Trainingen

Rooster

1 dagen

Diploma uitreiking

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvang je het certificaat en worden je punten bijgeschreven.

Leerdoel(en)

Je krijgt kennis aangereikt door middel van literatuur, casuïstiek en een heldere uitleg van een docent die beschikt over uitgebreide kennis van en ervaring met multidisciplinaire zorg bij reumatische aandoeningen. Tijdens de lessen voer je discussies over actuele onderwerpen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en 9 uur zelfstudie.