HBO-programma Database developer (klassikaal/virtual classrooms)
- Klassikaal
Met het korte HBO-programma Database developer doe je veelgevraagde kennis op. Behaal al tijdens de opleiding twee extra branche-erkende diploma’s!
Business intelligence kan niet bestaan zonder goede databases. De vraag naar database-ontwikkelaars is dan ook groot en zal de komende jaren blijven groeien. Met het HBO-programma Database developer bereid je je voor op een mooie carrière.De opleiding gaat allereerst in op UML (Unified Modeling Language), een belangrijke kennisstandaard. Vervolgens wordt nader ingegaan op databases met PHP en MySQL. Ook leer je programmeren in Python, een veelgebruikte programmeertaal. Tot slot volg je een module over business intelligence en database technologie. Je maakt kennis met de bijbehorende terminologie, technieken, tools en processen en leert data analyseren en visualiseren.
In het kort
Business intelligence kan niet bestaan zonder goede databases. De vraag naar database-ontwikkelaars met kennis van business intelligence is dan ook groot en zal ook de komende jaren blijven groeien. Met het HBO-programma Database developer heb je binnen vier maanden een waardevol diploma op zak en bereid je je voor op een mooie carrière.
Tijdens deze opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je in de praktijk nodig hebt. Zo maak je kennis met UML en databases met PHP en MySQL, leer je programmeren in Python en verdiep je je in business intelligence en databasetechnologie. De opleiding daagt je continu uit om de opgedane kennis toe te passen in een praktijksituatie. Zo ontstaat een optimale integratie van theorie en praktijk voor een maximaal leereffect.
Daarom kies je voor het HBO-programma Database developer- In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
- Behaal al tijdens de opleiding twee branche-erkende certificaten.
- Studeer naar keuze thuis of klassikaal.
- Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
- Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
- Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
- Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
- Geen vooropleiding vereist.
- Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding Informatica.
Doelgroep en toelating
Het HBO-programma Database developer is bestemd voor iedereen die een functie als database-ontwikkelaar ambieert. De opleiding is geschikt voor IT’ers die door willen groeien naar een functie op HBO-niveau of zich willen specialiseren in database development, maar ook voor professionals uit andere branches die de overstap willen maken naar de IT. Met deze opleiding doe je uitgebreide kennis op en behaal je waardevolle branche-erkende certificaten. In de ICT-branche is een groot tekort aan goed opgeleide ICT’ers. Wie nu start met een ICT-opleiding zal daar zeker van profiteren.
Voor toelating tot dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau gewenst. Daarnaast is enige kennis van en/of affiniteit met statistiek aanbevolen.
De opleiding
De opleiding gaat allereerst in op UML (Unified Modeling Language), een belangrijke kennisstandaard. Vervolgens wordt nader ingegaan op databases met PHP en MySQL. Ook leer je programmeren in Python, een veelgebruikte programmeertaal. Tot slot volg je een module over business intelligence en database technologie. Je maakt kennis met de bijbehorende terminologie, technieken, tools en processen en leert data analyseren en visualiseren.
De opleiding Database developer bestaat uit de vier modules: Software design, Databases met PHP en MySQL, Programmeren in Python en Business Intelligence & Databasetechnologie.
Software designDe module Software design bestaat uit twee onderdelen: Certified UML Professional 2 Foundation en Certified UML Professional 2 Intermediate.
Certified UML Professional 2 FoundationUML (Unified Modeling Language) wordt in veel organisaties gebruikt om objectgeoriënteerde analyses en ontwerpen voor een informatiesysteem te maken. Je maakt kennis met deze methodiek en leert UML-diagrammen lezen en begrijpen. Dit onderdeel bereidt je voor op het afleggen van het examen OCUP2 Foundation van OMG.
Certified UML Professional 2 IntermediateIn dit deel leer je methoden en technieken om op een objectgeoriënteerde manier software te ontwerpen. Daarbij is aandacht voor het ontwerpen van de statische structuur en het dynamische gedrag van software. Na afronding heb je de kennis en beheers je de vaardigheden die nodig zijn om UML-diagrammen te lezen, begrijpen en modelleren. Je bent goed voorbereid op het OMG-examen Certified UML Professional 2 OCUP 2 : Intermediate.
PHP en MySQLPHP en MySQL zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. PHP is de geïnterpreteerde dynamische objectgeoriënteerde taal, die wordt gebruikt om een webapplicatie te genereren waarvan de data afkomstig is uit een MySQL database. In deze module leer je werken met een scala aan technieken, waarmee je een moderne webapplicatie kunt bouwen en onderhouden.
Programmeren in PythonJe leert over de programmeertaal Python en de toepassing hiervan in diverse omgevingen: als interactieve taal, als stand-alone applicatie, als server-sided scripttaal (CGI), als clientsided scripttaal (Android platform), als intermediair tussen gebruiker en SQLite, en als schaalbare webapplicatie met behulp van Google Web Engine.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
- Oriëntatie op de module
- Aan de slag met de IDE
- Elementaire Python-syntaxis
- Controlestructuren (herhaling en selectie)
- Werken met functies
- Softwarebibliotheken (modules)
- Werken met strings en bestanden
- Testen en debuggen
- Exception-handling
- Gestructureerde datatypen
- Objectgeoriënteerd programmeren in Python
- Gebruik van SQLite binnen Python
- Python en webframeworks
Business intelligence omvat alle processen met betrekking tot het verzamelen en analyseren van de juiste en betrouwbare interne en externe data. Op basis van deze data kunnen de juiste bedrijfsbeslissingen worden genomen.
In deze module maak je kennis met de bijbehorende terminologie, (modellerings)technieken, tools en processen. Ook leer je over de verhouding tussen traditionele business intelligence en de ongestructureerde big data-analyse. Bovendien doe je in deze module de vaardigheden op om data te analyseren en visualiseren en raak je thuis in de bijbehorende front-end tools.
Examens en diploma
Het HBO-programma Database developer wordt afgesloten met een casus waarbij je een aantal opdrachten maakt. Hierin laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in een realistische praktijksituatie en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen.
Je kunt deze opdrachten gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.
Succesvolle afronding van dit korte HBO-programma geeft recht op het diploma HBO-programma Database developer. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.
Daarnaast behaal je met een aantal modules uit het programma meteen een branche-erkend certificaat.
Deze certificaten zijn:
- OMG OCUP2 UML Fundamentals
- OMG OCUP2 UML Intermediate
Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.
Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.
Startdatum en locaties
Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.
Klassikale bijeenkomsten, op locatie of onlineLOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.
Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.
Studiemethode en begeleiding
Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.
Zo werkt LOI Klassikaal+- Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
- Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
- Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
- Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
- Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
- Goed te combineren met werk en privéleven.
- Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
- Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
- Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
- Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
- Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.
De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.
Studieduur en kosten
Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.
Studieduur: 4 maanden
Persoonlijk adviesVind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!
CollegegeldHet collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.
Collegegeld thuisstudie : 4 x € 359,00 Collegegeld klassikaal : 4 x € 389,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.
Het collegegeld is inclusief:- Alle benodigde vakliteratuur.
- Begeleiding van start tot diploma.
- Toegang tot de online leeromgeving.
- Langer studeren, zonder extra kosten.
Examengeld: 4 x € 99,00
Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .
Houd daarnaast rekening met een uitgave van ongeveer € 710,00 voor examens die door andere exameninstanties worden afgenomen. Dit bedrag betaal je aan de desbetreffende exameninstantie(s).
Houd er rekening mee dat kosten voor externe examens niet onder de STAP-regeling vallen. Je kunt alleen STAP-budget aanvragen voor kosten die je aan de LOI betaalt. Externe examenkosten betaal je zelf aan de desbetreffende exameninstantie.
Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.
Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.
Daarom LOI Zakelijk:- Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
- Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
- Incompany, klassikaal of thuis studeren.
- Goed te combineren met een baan.
- Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.
Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .
Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.
Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.