Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Recht in een digitale wereld

 • E-learning

Volg de opleiding Recht in een digitale wereld en leer alle ins en outs van de juridische wereld en digitalisering. Studeren in je eigen tempo op hbo-niveau.

De wereld met al haar wetten en regels verandert continu. Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor nieuwe of aangepaste wetgeving en een van deze ontwikkelingen is de digitalisering. Het internet, data, digitale persoonsgegevens, IT-systemen. Stuk voor stuk onderdelen van een wereldwijde ontwikkeling met grote gevolgen voor het rechtssysteem. In deze opleiding Recht en een digitale wereld leer je hier meer over. In 3 modules behandel je recht & digitale innovatie, juridisch dossiermanagement en Compliance & IT. Wil jij hier alles over weten? Meld je aan en studeer waar en wanneer je wilt!

Beschrijving

Let’s go digital!

De wereld met al haar wetten en regels verandert continu. Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor nieuwe of aangepaste wetgeving en een van deze ontwikkelingen is de digitalisering. Het internet, data, digitale persoonsgegevens, IT-systemen. Stuk voor stuk onderdelen van een wereldwijde ontwikkeling met grote gevolgen voor het rechtssysteem. In deze opleiding Recht en een digitale wereld leer je hier meer over. In 3 modules behandel je recht & digitale innovatie, juridisch dossiermanagement en Compliance & IT. Wil jij hier alles over weten? Meld je aan en studeer waar en wanneer je wilt!

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Werk jij als jurist, in de IT of heb je veel te maken met het rechtssysteem? Dan is het heel handig om meer te weten over wetten en regels met betrekking tot bijvoorbeeld data, IT-systemen of persoonsgegevens. Maar ook als je uit persoonlijke interesse hier alles over wilt weten is de opleiding Recht in een digitale wereld een goede keus! Houd er rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Recht in een digitale wereld 1810 Studieprogramma Inleidende fase
 • Startmodule (introductie)

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd. Uiterlijk een dag na activering van deze module zal de module en informatie met betrekking tot de opleiding ook zichtbaar worden in de online leeromgeving.

 • Juridisch dossiermanagement

  In deze module ga jij je bezighouden met de basis voor alle werkzaamheden, zowel de inhoudelijke als de formele: het dossier. Hierbij ga jij je richten op aandachtspunten als privacy, de wwft-toets, communicatie met de cliënt en de bewaartermijnen van documenten.

 • Compliance & IT

  In deze module leer je dat compliance & IT in elk bedrijf een belangrijke rol speelt. Zodra er problemen zijn met de compliance zal er al gauw sprake zijn van een juridische aansprakelijkheid. De bedrijfsjurist is dan de aangewezenen persoon om de juridische zaken te regelen. In veel bedrijven wordt deze functionaris al in een vroeg stadium bij alle zaken betrokken waarbij een juridische aansprakelijkheid niet is uit te sluiten.

 • Recht en digitale innovatie

  In deze module richten we ons tot digitalisering en de gevolgen voor het recht. Met de steeds grotere mogelijkheden door bijvoorbeeld digitale innovaties komen namelijk ook daaraan gerelateerde rechtsvragen op, zoals: is data een goed? Wat mag wel en wat mag niet op het internet? Wat gebeurt er met mijn data? In deze module houden we een aantal digitale ontwikkelingen tegen het (juridische) licht en behandelen de daarbij passende / ontstane rechtsvragen.

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Recht in een digitale wereld maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Rechten. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Recht in een digitale wereld heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Recht in een digitale wereld? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Diploma uitreiking

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI
 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.
Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding Recht in een digitale wereld af met 3 papers. Je maakt de papers in je eigen tijd en levert ze digitaal in wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Rechten een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.