Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Eventmanagement

 • E-learning

Met deze opleiding leer je evenementen te ontwerpen en realiseren. En ga je direct zelf aan de slag met je eigen evenement. Met begeleiding van ervaren docenten.

In het korte HBO-programma Eventmanagement komen alle aspecten van eventmanagement aan bod. Van het bedenken en het ontwerpen van een concept tot de marketing en visualisatie voor de klant. Ook de projectorganisatie voor de ontwikkeling en uitvoering, en het maken van een kostencalculatie zijn onderdeel van de opleiding. Tijdens de opleiding breng je alle kennis over eventmanagement direct in de praktijk. Aan de hand van verschillende opdrachten ga je je eigen evenement ontwerpen én organiseren. Je wordt hierbij uitgebreid begeleid door docenten met ervaring in het werkveld. De opdrachten kunnen binnen de eigen (werk)omgeving worden uitgevoerd, zowel voor persoonlijke als voor professionele doeleinden. Door deze optimale combinatie van theorie en praktijk weet jij na afloop precies hoe je van elke gelegenheid een succesvol evenement maakt.

In het kort

Eventmanagement is een vak waarin je veel creativiteit en organisatietalent kwijt kunt. Van idee tot uitvoering ben je betrokken bij het evenement. En of het nu gaat om een bedrijfsfeest, festival, beurs of sportief evenement; er komt heel wat bij kijken om een evenement goed te laten verlopen.

In het HBO-programma Eventmanagement komen alle aspecten van eventmanagement aan bod. Van het bedenken en het ontwerpen van een concept tot de marketing en visualisatie voor de klant. Ook de projectorganisatie voor de ontwikkeling en uitvoering, en het maken van een kostencalculatie zijn onderdeel van de opleiding.

Tijdens de opleiding breng je alle opgedane kennis direct in de praktijk. Aan de hand van verschillende opdrachten ga je je eigen evenement ontwerpen én organiseren. Je wordt hierbij uitgebreid begeleid door docenten met ervaring in het werkveld. De opdrachten kunnen binnen de eigen (werk)omgeving worden uitgevoerd, zowel voor persoonlijke als voor professionele doeleinden. Door deze optimale combinatie van theorie en praktijk weet jij na afloop precies hoe je van elke gelegenheid een succesvol evenement maakt.

Daarom kies je voor het HBO-programma Eventmanagement
 • De opleiding combineert theorie en praktijk.
 • Direct zelf aan de slag met je eigen evenement.
 • Flexibel via thuisstudie, goed te combineren met een baan.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Inclusief al het benodigde lesmateriaal, geen extra kosten.
 • Een waardevolle toevoeging op je cv.
 • Geen vooropleiding vereist.

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Eventmanagement is bestemd voor iedereen die werkzaam is of wil gaan werken in een functie waarbij hij te maken heeft met evenementenorganisatie. Denk aan zzp’ers en ondernemers (MKB), MBO-geschoolde professionals met werkervaring binnen het werkveld, de sport of de horeca en hospitality, evenals (beleids)medewerkers bij gemeenten en toeristische organisaties, officemanagers en secretaresses.

Daarnaast is de opleiding geschikt voor iedereen die vanuit zijn of haar (management)functie evenementen strategisch wil leren inzetten, ontwerpen en uitvoeren als een geweldige beleving.

Voor toelating tot deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

De opleiding

Dit korte HBO-programma bevat de module 'Eventmanagement' en de module 'Event operations' uit een erkende bacheloropleiding. Met de opleiding Eventmanagement doe je alle kennis en vaardigheden op om evenementen te ontwerpen en realiseren naar de wensen en het budget van opdrachtgevers. Alle aspecten van eventmanagement worden behandeld. Je leert doelgroepen en doelstellingen bepalen en vertalen naar een marketingstrategie en brainstormtechnieken om tot een concept te komen. Daarnaast vormt de projectorganisatie een belangrijk onderdeel van de opleiding en wordt ingegaan op het maken van een kostencalculatie en de visualisatie van een evenement. Je doorloopt de voorbereidingsfase, uitwerkingsfase, uitvoeringsfase en de laatste fase van afwikkeling en evalueren. Je leert vanuit een bestaand concept een evenement organiseren en dat ga je ook daadwerkelijk in de praktijk uitvoeren.

 • Maken van draaiboeken.
 • Opstellen van checklists.
 • Formeren van de projectorganisatie.
 • Opzetten van een tijdpad.
 • Inkoop en contractering.
 • Licht en geluid.
 • Facilitaire diensten.
 • Inhuren van (tijdelijke) krachten en vrijwilligers.
 • Sponsorbeleid.
 • Het (laten) uitvoeren van marketingactiviteiten.
 • Zoeken van adverteerders.
 • Aanvragen van vergunningen en subsidies.
 • Samenwerken, aansturen, netwerken, leiden en begeleiden.
 • Beveiliging en calamiteitenplannen.

Examens en diploma

Als eindopdracht organiseer je een eigen evenement. Dit kan bijvoorbeeld een buurtfeest of personeelsborrel zijn. In deze opdracht laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in de praktijk en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van dit korte HBO-programma geeft recht op het diploma HBO-programma Eventmanagement. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 379,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 2 x € 149,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.