Skip to footerSkip to content
 • E-learning

Na de opleiding Wft Basis beschik je over alle relevante financiële basiskennis én voldoe je aan alle wettelijke eisen.

De Wet financieel toezicht (Wft) stelt bepaalde eisen aan mensen die werkzaam zijn in de financiële dienstverlening. Iedereen die in deze branche werkt, moet over specifieke basiskennis beschikken. Bijvoorbeeld op het gebied van advisering of wettelijke regelingen. Met de opleiding Wft Adviseur basis beschik je in korte tijd over alle relevante financiële basiskennis en voldoe je aan de wettelijke eisen. Naast kennis over financiële dienstverlening, kredieten, schades en verzekeringen wordt ook ruime aandacht besteed aan de vaardigheden en competenties die een medewerker of adviseur in de financiële dienstverlening nodig heeft.De getoonde kosten zijn exclusief externe examenkosten.

In het kort

De Wet financieel toezicht (Wft) stelt bepaalde eisen aan iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening. Iedereen die in deze branche werkt, moet over specifieke basiskennis beschikken. Bijvoorbeeld op het gebied van advisering of wettelijke regelingen. Met de opleiding Wft Basis beschik je in korte tijd over alle relevante financiële basiskennis en voldoe je aan de wettelijke eisen. Je kunt klanten advies geven over financiële diensten, klantvragen behandelen en doet kennis op over betalen, sparen en verzekeringen.

Daarom kies je voor de opleiding Wft Basis
 • In korte tijd voldoe je aan de wettelijke eisen.
 • Goedkoopste Wft-examen van Nederland.
 • Je behaalt het officiële Wft Basis certificaat. 
 • Altijd up-to-date lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren professionals.

Doelgroep en toelating

De opleiding Wft Basis is niet alleen een aanrader, maar zelfs verplicht voor veel mensen die werkzaam zijn in de financiële dienstverlening. Wie betrokken is bij het adviseren over financiële producten, dient te beschikken over het diploma Wft basis. Dit diploma is noodzakelijk voor alle Wft-beroepskwalificaties.

Wie wil adviseren over een specifiek financieel product zoals schadeverzekeringen of hypothecair krediet, moet een Wft Basis-diploma halen voor het betreffende vakgebied. .

Voor het volgen van de opleiding Wft Basis is geen specifieke vooropleiding nodig.

De cursus

De opleiding Wft Basis biedt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een passend advies te kunnen geven aan de klant. Naast kennis over financiële dienstverlening, kredieten, schades en verzekeringen wordt ook ruime aandacht besteed aan de vaardigheden en competenties die een medewerker of adviseur in de financiële dienstverlening nodig heeft.

Met het diploma van deze cursus Wft Basis voldoe je aan de wettelijke eisen en toon je aan te beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden om in deze branche te kunnen werken. De belangrijkste taken die een Adviseur basis moet beheersen, zijn het informeren en doorverwijzen van de klant, het aangaan van de financiële relatie en het beheren van de relatie.

Examens en diploma

Het examen wordt afgenomen door NIBE-SVV, een CDFD-erkende exameninstantie (). Hierdoor betaal je de laagste examenkosten van Nederland. Je kiest zelf een examenlocatie en een datum. Daarbij kun je kiezen uit 20 locaties, verspreid over 18 plaatsen in Nederland. Meer informatie over het aanmelden voor het examen is na inschrijving terug te vinden op LOI campus.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Na afronding van de cursus heb je het diploma Wft Basis op zak.

Wil je na deze opleiding je kennis verder verdiepen of adviseren over een specifiek financieel product? Kies dan voor een van de andere Wft-opleidingen:

 • Wft Vermogen.
 • Wft Schadeverzekering zakelijk.
 • Wft Schadeverzekering particulier
 • Wft Consumptief krediet.
 • Wft Hypothecair krediet.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Studiemethode en begeleiding

Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Zo werkt LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Zo werkt thuis studeren
 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Wanneer je kiest voor een thuisstudie, kan de cursus afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 85,00 Lesgeld klassikaal : 4 x € 169,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Het examen wordt afgenomen door NIBE-SVV, een CDFD-erkende exameninstantie ). Hierdoor betaal je de laagste examenkosten van Nederland. Deze bedragen per examen circa € 144,- (2022). Meer informatie over het aanmelden voor de examens is terug te vinden op LOI campus.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.