Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Bedrijfskunde en Recht

 • E-learning

Volg het programma HBO Bedrijfskunde en Recht en kom erachter welke opleiding beter bij jou past! Schrijf je nu in!

Ben jij geïnteresseerd in recht en bedrijfskunde? Twijfel je tussen recht of bedrijfskunde studeren? Tijdens het hbo-programma Bedrijfskunde en Recht maak jij kennis met beide vakgebieden. Je volgt je 3 modules uit de volledige bacheloropleidingen HBO Rechten en HBO Bedrijfskunde. Je leert meer over methodieken voor bedrijfskundige processen, strategie en organisatiestructuur. Daarnaast maak je kennis met juridische basisbegrippen en diverse rechtsgebieden. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over het hbo-programma Recht en Bedrijfskunde!

Beschrijving

Verdiep je in juridische begrippen en organisatiestructuur

Ben jij geïnteresseerd in recht en bedrijfskunde? Twijfel je tussen recht of bedrijfskunde studeren? Tijdens het hbo-programma Bedrijfskunde en Recht maak jij kennis met beide vakgebieden. Je volgt je 3 modules uit de volledige bacheloropleidingen HBO Rechten en HBO Bedrijfskunde. Je leert meer over methodieken voor bedrijfskundige processen, strategie en organisatiestructuur. Daarnaast maak je kennis met juridische basisbegrippen en diverse rechtsgebieden. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over het hbo-programma Recht en Bedrijfskunde!

Wat doet een bedrijfskundige of jurist?

Tijdens de dubbelstudie Recht en Bedrijfskunde maak je kennis met bedrijfskunde, maar ook met recht. Gedurende deze opleiding kom je erachter wat de twee opleidingen behandelen. Als bedrijfskundige houd je je bezig met het analyseren, inrichten of veranderen van de organisatie en de marktomgeving van bedrijven. Een jurist behartigt de juridische belangen van cliënten en heeft een adviserende rol.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een erkend certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Bedrijfskunde en Recht 6065 Studieprogramma Inleidende fase
 • Management en organisatie

  In deze module krijg je inzicht in het functioneren van een organisatie. Denk aan de strategie, cultuur, structuur, systemen en onderlinge samenhang. Je leert de belangrijkste organisatie- en managementmodellen te gebruiken om de complexe werkelijkheid van organisaties begrijpelijk te maken. Ook besteden we aandacht aan managementvaardigheden.

 • Procesmanagement

  In deze module maak je kennis met procesmanagement: hoe wordt waarde in een organisatie toegevoegd? Je raakt bekend met effectiviteit en efficiency van werken en processen. Je leert hoe je processen kunt beheersen en verbeteren.

 • Inleiding recht

  In deze module worden de hoofdlijnen van een aantal belangrijke onderdelen van het Nederlands recht uiteengezet. Je leert een aantal juridische basisbegrippen, maakt kennis met de diverse rechtsgebieden en de verbanden en verschillen in de rechtsgebieden. Zo leer je welke rechtsregels je wanneer moet toepassen.

 • Startmodule

  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

Wat leer je?

Tijdens het HBO-programma Bedrijfskunde en Recht volg je modules uit de volledige Bacheloropleidingen Bedrijfskunde MER en Rechten. Je leert meer over procesmanagement, organisatiestructuren, algemene juridische begrippen en over verschillende soorten rechten. Daarbij maak je kennis met de Trias Politica en de wet- en regelgeving in Nederland.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Bedrijfskunde MER en HBO Bachelor Rechten. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om het korte hbo-programma Bedrijfskunde en Recht te volgen, heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat dit programma wordt aangeboden op hbo-niveau. 

LINK: Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Diploma uitreiking

Afronding en examenkosten

Je sluit de opleiding HBO Bedrijfskunde en Recht af met drie examens. Een digitaal examen kun je dagelijks inplannen op diverse locaties, wanneer jij wilt. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan zijn de HBO Bachelor Bedrijfskunde MER of HBO Bachelor Rechten van Hogeschool NTI een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelors kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van de bachelor.

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.