Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Jeugdzorgwerker

 • E-learning

Het korte HBO-programma Jeugdzorgwerker omvat verschillende modules uit de HBO-bacheloropleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).

Als jeugdwerker kun je veel betekenen voor kinderen, jongeren of een gezin. Je gaat een intensieve samenwerkingsrelatie aan met de cliënt en de betrokken personen eromheen. In dialoog stel je de hulpbehoefte vast en organiseer je passende hulpverlening.Het HBO-programma Jeugdzorgwerker biedt een goede voorbereiding op deze verantwoordelijke en uitdagende functie. Je leert over het jeugdzorgbeleid en de impact die veranderingen hebben op je eigen handelen. Na afronding heb je kennis van de sluitende aanpak, de ketenaanpak en de diverse instrumenten en methodieken die je als professional in kunt zetten. Bijzondere aandacht is er voor multi-probleemgezinnen en huiselijk en seksueel geweld.

In het kort

Als jeugdwerker kun je veel betekenen voor kinderen, jongeren of het gezin waar je onderdeel van bent. Je gaat een intensieve samenwerkingsrelatie aan met de cliënt en de betrokken personen eromheen. In dialoog stel je de hulpbehoefte vast en organiseer je passende hulpverlening.

Het HBO-programma Jeugdzorgwerker biedt een goede voorbereiding op deze verantwoordelijke en uitdagende functie. Je leert over het jeugdzorgbeleid en de impact die veranderingen hebben op je eigen handelen. Na afronding heb je kennis van de sluitende aanpak, de ketenaanpak en de diverse instrumenten en methodieken die je als professional in kunt zetten. Bijzondere aandacht is er voor multi-probleemgezinnen en huiselijk en seksueel geweld.

Daarom kies je voor het HBO-programma Jeugdzorgwerker
 • In korte tijd je vakkennis up to date.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Inclusief lesmateriaal, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in het werkveld.

Doelgroep en toelating

Jeugdzorgwerker is een verzamelnaam voor allerlei functies in de jeugdzorg, zoals: jeugdbeschermer, woonbegeleider, ambulant hulpverlener, gezinsvoogd, begeleider of bemiddelaar pleegzorg, jeugdreclasseerder, jongerenwerker, medewerker AMK of pedagogisch medewerker jeugdzorg.

Het HBO-programma Jeugdzorgwerker is bestemd voor (toekomstig) jeugdwerkers die zich gedegen willen voorbereiden op hun rol. Dit korte HBO-programma is ook heel geschikt als bijscholing voor jeugdzorgwerkers die al langer in het vak zitten.

Voor toelating tot deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau gewenst. Daarnaast is het belangrijk dat je in een praktijkomgeving kunt oefenen en opdrachten kunt uitvoeren.

De opleiding

De opleiding gaat in op het beroep van jeugdwerker en neemt daarbij het jeugdzorgbeleid als uitgangspunt. Maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe (wetenschappelijke) ontwikkelingen zorgen dat het jeugdzorgbeleid voortdurend verandert. Bijblijven is dan ook een must. Na afronding van de opleiding HBO Jeugdzorgwerker ben je in staat een vertaalslag te maken van landelijk of lokaal beleid naar je eigen professionele handelen.

Examens en diploma

De modules worden afgesloten met een flexibel examen. Deze examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland. Je hoeft niet te wachten op een examendatum en kunt meteen examen doen wanneer jij er klaar voor bent. En dat scheelt veel tijd! Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding geeft recht op het diploma HBO-programma Jeugdzorgwerker. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 5 x € 349,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 5 x € 89,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.