Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Wft Zorgverzekeringen

 • E-learning

Leer alles over het adviseren van klanten met betrekking tot zorgverzekeringen. Schrijf je in en start gelijk met de opleiding Wft Zorgverzekeringen van NTI.

Kom je als financieel professional veel in contact met zorgverzekeringen, maar weet je hier eigenlijk nog niet genoeg over? Start dan nu met de opleiding Wft Zorg van NTI. Tijdens deze opleiding ontwikkel je kennis, vaardigheden en professioneel gedrag om aan de slag te gaan als adviseur zorgverzekeringen. Behaal het diploma Wft Zorgverzekeringen en krijg de bevoegdheid om in alle zorgverzekeringen te adviseren. Schrijf je nu in!

Beschrijving

Wil je aan de slag bij een zorgverzekeraar?

Kom je als financieel professional veel in contact met zorgverzekeringen, maar weet je hier eigenlijk nog niet genoeg over? Start dan nu met de opleiding Wft Zorg van NTI. Tijdens deze opleiding ontwikkel je kennis, vaardigheden en professioneel gedrag om aan de slag te gaan als adviseur zorgverzekeringen. Behaal het diploma Wft Zorgverzekeringen en krijg de bevoegdheid om in alle zorgverzekeringen te adviseren. Schrijf je nu in!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Wft Zorgverzekeringen is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle diploma’s en certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding Wft Zorg krijg je inzicht in het sluiten en beheren van zorgverzekeringen. Je ontwikkelt verschillende vaardigheden en competenties om als adviseur zorgverzekeringen aan de slag te gaan. Je leert omgaan met schadebehandelingen en verschillende zorgverzekeringen. Naast dat je vaardigheden worden uitgebreid, vindt er ook een positieve verandering plaats in je gedrag.

LINK: Studieprogramma

Tijdens de opleiding Wft Zorgverzekeringen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Verplichte zorgverzekeringen
 • Vrijwillige zorgverzekeringen
 • Dekkingsbeperkingen
 • Schadebehandelingen
 • Het beëindigen van een zorgverzekering
 • Professioneel en integer gedrag
 • Voorzieningen voor medische zorg en welzijn
 • Collectieve verzekeringsmogelijkheden
FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Voor de module Wft Zorgverzekeringen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Noodzakelijke onderwerpen uit de module Wft Basis zijn opgenomen in de opleiding.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Wft Zorgverzekeringen? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Diploma uitreiking

Examen

Deze opleiding leidt op tot het erkende examen Wft Zorgverzekeringen, dat wordt afgenomen door onze partner NIBE-SVV. Je kunt examen doen op verschillende locaties door heel Nederland. Voor meer exameninformatie verwijzen we je naar www.nibesvv.nl.

Wft-diploma

Het Wft-diploma is erkend in Nederland en zeer waardevol voor wie hier aan het werk wil in dit vakgebied. Met het Wft-diploma kun je aantonen dat je de wettelijk vereiste basiskennis hebt om je als zelfstandig adviseur of bemiddelaar te vestigen.

LINK: Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Wft Zorgverzekeringen hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,75 inclusief administratie- en portokosten.