Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Loopbaancoaching (klassikaal/virtual classrooms)

 • Klassikaal

Na de cursus Loopbaancoaching kun je coachingsgesprekken voeren en bij een loopbaantraject de juiste opdrachten, oefeningen en instrumenten inzetten.

Duurzame inzetbaarheid en een leven lang leren zijn belangrijke thema’s op de actuele arbeidsmarkt. Ontwikkelen is een must voor iedere werknemer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen een loopbaancoach inschakelen. Wil jij ook aan de slag als jobcoach? Kies dan voor de cursus Loopbaancoaching.Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik met mijn carrière en hoe kom ik daar? Vragen waarbij jij als loopbaancoach de juiste ondersteuning kunt bieden. Je begeleidt mensen bij het bepalen én zetten van een volgende carrièrestap. De cursus Loopbaancoaching bereidt je hier perfect op voor.De cursus is zeer volledig. Je doet niet alleen coachingstechnieken op, maar leert ook over het coachingstraject én over de Nederlandse arbeidsmarkt. De cursus is zeer praktijkgericht en omvat veel praktijkopdrachten en casussen. Bovendien volg je een aantal praktijkdagen, waar je je vaardigheden oefent en aanscherpt.

In het kort

Duurzame inzetbaarheid en een leven lang leren zijn belangrijke thema’s op de actuele arbeidsmarkt. Ontwikkelen is een must voor iedere werknemer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen een loopbaancoach inschakelen. Wil jij ook aan de slag als jobcoach? Kies dan voor de cursus Loopbaancoaching.

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik met mijn carrière en hoe kom ik daar? Vragen waarbij jij als loopbaancoach de juiste ondersteuning kunt bieden. Je begeleidt mensen bij het bepalen én zetten van een volgende carrièrestap. De cursus Loopbaancoaching bereidt je hier perfect op voor.

De cursus is zeer volledig. Je doet niet alleen coachingstechnieken op, maar leert ook over het coachingstraject én over de Nederlandse arbeidsmarkt. De cursus is zeer praktijkgericht en omvat veel praktijkopdrachten en casussen. Bovendien volg je een aantal praktijkdagen, waar je je vaardigheden oefent en aanscherpt. Zo kom je straks goed beslagen ten ijs en kun je succesvol aan de slag als loopbaancoach.

Daarom kies je voor de cursus Loopbaancoaching
 • Cursus op HBO-niveau.
 • Zeer praktijkgerichte cursus.
 • Studeer flexibel thuis.
 • Inclusief lesmateriaal, geen extra kosten.
 • Veel aandacht voor zelfreflectie
 • Inclusief twee praktijkdagen onder begeleiding van ervaren coach.

Doelgroep en toelating

De cursus Loopbaancoaching is een goede keuze voor iedereen die mensen wil begeleiden bij het zetten van een volgende carrièrestap of het vinden van meer voldoening in de huidige functie. Dat kan als zelfstandig loopbaancoach of als jobcoach in loondienst. Daarnaast is de cursus een echte aanrader voor trainers, HR- en P&O-medewerkers en organisatieadviseurs.

Na afloop kun je als loopbaancoach diverse stijlen van coaching onderscheiden en weet je over welke competenties een goede loopbaancoach moet beschikken. Ook kun je coachingsgesprekken voeren op het gebied van loopbaanontwikkeling en de juiste opdrachten, oefeningen en instrumenten bij een loopbaantraject inzetten.

Om de cursus Loopbaancoaching succesvol af te kunnen ronden, heb je HAVO-/VWO-werk en denkniveau nodig. Ook is het een pré als je enige jaren relevante werkervaring op hebt gedaan.

De cursus

De cursus Loopbaancoaching is zeer volledig en omvat de onderstaande modules.

Zelfonderzoek en reflectie

Wie anderen wil kunnen coachen, moet allereerst kritisch naar zichzelf en zijn ontwikkeling kunnen kijken. Daarom is deze module gericht op zelfonderzoek. Wat zijn je eigen waarden, overtuigingen en houdingen en welke invloed hebben deze op de wijze waarop je als coach werkt? Hoe reageer je met empathie op de emoties van een cliënt zonder persoonlijk betrokken te raken? Ook leer je omgaan met culturele, religieuze en sekseverschillen. Bovendien werk je aan je communicatievaardigheden, het ontvangen van feedback en het leren reflecteren op je eigen handelen. Na afronding van deze module heb je geleerd om regelmatig te reflecteren op je eigen gedrag én om jezelf doorlopend te blijven ontwikkelen.

Algemene coachingsvaardigheden

Deze module draait om de vaardigheden die je in iedere coachingssituatie nodig hebt. Zo leer je bijvoorbeeld actief luisteren, een goed contact opbouwen, je communicatie en taalgebruik aanpassen aan de cliënt, effectief vragen stellen, feedback geven, keuzes begeleiden en patronen bij je cliënt herkennen. Daarbij is veel aandacht voor de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe je er voor zorgt dat je cliënt zich niet afhankelijk gaat voelen van jou als coach en hoe je samen met de cliënt zicht houdt op het proces en het realiseren van doelstellingen.

Het coachingstraject

Het complete coachingstraject komt aan bod. Wat zijn de randvoorwaarden? Waar begin je en welke stappen doorloop je? Hoe bewaak je het traject en hoe kun je dit evalueren?

Loopbaancoaching

Deze module zoomt in op het bieden van coaching en begeleiding bij loopbaanvraagstukken. Daarbij is veel aandacht voor actuele thema’s zoals duurzame inzetbaarheid en een leven lang leren. Je leert een loopbaantraject vormgeven en daarbij de juiste coachingsvaardigheden, technieken en instrumenten inzetten.

Examens en diploma

Aan de cursus Loopbaancoaching is geen examen verbonden. Wel wordt iedere module afgesloten met een opdracht. Hierin laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in een realistische praktijksituatie en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen. Je kunt deze opdrachten gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent. Daarnaast is actieve deelname aan de praktijkdag verplicht om het diploma te ontvangen.

Succesvolle afronding van deze cursus geeft recht op het LOI-diploma Loopbaancoaching.

Wil je na deze cursus verder leren en je coachingsvaardigheden uitbreiden? Kies dan bijvoorbeeld voor de cursus Budgetcoach of Professioneel life coach. Wil je als zelfstandig coach aan de slag? Dan is de cursus Starten als zzp’er een goede keuze.

Wie verder wil op het vlak van loopbaanbegeleiding kan ook kiezen voor de bacheloropleiding HBO Toegepaste psychologie met als uitstroomvariant Arbeid en organisatie. Wel moet je aan de vooropleidingseisen voldoen. Deze vind je bij de desbetreffende opleiding.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Alle opleidingen van de LOI worden regelmatig herzien om te blijven aansluiten bij de actuele wensen van de arbeidsmarkt. Afhankelijk van je gekozen startdatum kan het dan ook voorkomen dat de inhoud van de opleiding afwijkt van de hierboven beschreven inhoud. Je volgt altijd het meest actuele klassikale programma.

Studiemethode en begeleiding

Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Zo werkt LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Zo werkt thuis studeren
 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Wanneer je kiest voor een thuisstudie, kan de cursus afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, sneller worden afgerond.

Studieduur: 8 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 8 x € 119,00 Lesgeld klassikaal : 8 x € 189,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.