Basisarts / ANIOS Verzekeringsgeneeskunde

  • Region utrecht
  • opleidingsniveau wo
  • Category ggz
  • remoteId 9008830
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Als basisarts is het soms best lastig om te kiezen voor een functie buiten het ziekenhuis. Je hebt er weinig ervaring in opgedaan en daarmee niet een goed beeld kunnen vormen. Wist je bijvoorbeeld dat je als verzekeringsarts alle lagen in de bevolking tegenkomt? Of dat je zonder bedrijfsbelang kijkt naar wat wel mogelijk is en wat een patiënt juist wel kan.
Op je eerste werkdag als arts zal je starten met een korte praktijkgerichte opleiding volgen waarbij je veel leert over het werk, de wet- en regelgeving en het beschouwende vlak van het vak. Onder de supervisie van een verzekeringsarts beoordeel je wat een cliënt nog wel kan en op basis daarvan wordt er gekeken welke mogelijkheden er zijn om daarmee terug te keren op de arbeidsmarkt. Hiervoor voer je spreekuren waarbij je de tijd hebt om een cliënt uitgebreid te onderzoeken en te spreken zodat je een goed beeld krijgt van de klachten en daar een aansluitend advies op kan schrijven. Naast je werk kan je verder leren voor verzekeringsgeneeskunde. Als ANIOS of AIOS maak je deel uit van een team met de verzekeringsarts, een arbeidsdeskundige, een reintegratie begeleider en eventueel een verpleegkundige.
Binnen de organisatie is er ruimte om extra taken op te pakken, om je verder te ontwikkelen en wat ook door veel artsen op prijs wordt gesteld: er is een goede balans tussen werk en prive.

Functie eisen

Voor deze functie ben jij in bezit van:
- Afgeronde opleiding geneeskunde en ben je BIG-geregistreerd;
- Je bent globaal bekend met de wetgeving en organisatie van de Sociale Zekerheid;
- Je bent in ieder geval 24 uur per week beschikbaar;
- Competenties: zelfstandig, besluitvaardig en goede communicatieve vaardigheden.

recruiter van de vacature

Lotte Klijnstra

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden