Jurist Handhaving

 • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
 • Region noord-brabant
 • opleidingsniveau hbo wo
 • remoteId 9110419

Over de functie

Ons team van overheidsprofessionals gaat uitbreiden. Om die reden verwelkomen wij graag juridische professionals, werkzaam binnen het ruimtelijk en bestuurlijk domein die bij Maandag® eventueel vast in dienst willen treden.

Als professional van Maandag® wordt je ingezet bij verschillende overheidsinstanties als Jurist handhaving. Je kunt je focussen op de inhoud en krijgt te maken met verschillende projecten. Opdrachten duren vaak niet langer dan een jaar. Hiermee kun je je dus wel vastbijten in je werk, maar heb je na verloop van tijd ook weer zicht op een nieuwe uitdaging. Op deze manier kun je je in relatief korte tijd sterk ontwikkelen en je ambities nog sneller waarmaken. Ook wordt er bij Maandag® flink geïnvesteerd in ontwikkeling en opleiding om nog verder aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

Met regelmaat zoekt Maandag® voor opdrachtgevers in Midden-West brabant een Jurist Handhaving. We zijn daarom op zoek naar iemand die bij Maandag® in (vaste) dienst wil treden en op detacheringsbasis aan de slag wil gaan bij gemeenten in de regio. Daarnaast bestaan er ook mogelijkheden op projectbasis indien je tijdelijk ergens aan de slag wil gaan.

Als Jurist Handhaving maak je over het algemeen onderdeel uit van het team Vergunning en Handhaving en ben je onder andere verantwoordelijk voor het bestuurlijke handhavingstraject.

Je start de werkweek op maandagochtend met het bijwonen van het wekelijkse juristenoverleg. In dit overleg worden nieuwe zaken besproken, prioriteiten gesteld en de taken verdeeld onder de juristen. Deze week ga je o.a. aan de slag met een overtreding in het kader van de Wabo. Een bouwwerk is in afwijking van de verleende vergunning of niet overeenkomstig de vergunningsvrije regels gerealiseerd. Je duikt in het dossier en gaat met de burger in gesprek en op zoek naar een oplossing.

’s-Middags ga je aan de slag met het afwerken van e-mails, het afhandelen van lopende dossiers en het oppakken van binnengekomen (spoed)berichten. Een van de emailberichten betreft een hennepinformatiebericht van de politie, waarbij wordt verzocht daartegen bestuursrechtelijk op te treden. De politie heeft in een vrijstaande garage een hennepkwekerij ontmanteld waarbij 650 hennepplanten zijn geconstateerd. Je vraagt de bestuurlijke rapportage op bij de politie en stelt een advies op richting de burgemeester. Als de burgemeester het advies goedkeurt, ga je aan de slag met een conceptbesluit last onder dwangsom. Volgende week moet je in het overleg met politie, buurgemeenten en de woningbouwvereniging namens de burgemeester aangeven welke vervolgstappen er zullen komen.

Na een drukke dag ga je voldaan naar huis. Benieuwd wat je morgen weer te wachten staat?! Solliciteer dan nu! We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Functie eisen

 • WO diploma in een juridische/beleidsmatige richting
 • Minimaal 2 jaar recente werkervaring als jurist handhaving binnen een gemeente
 • Bij voorkeur kennis van de Awb, Wabo, APV, Wro, Wm, Bibob, D&H
 • Je bent communicatief sterk, flexibel, stressbestendig, oplossingsgericht en denkt actief mee over procesverbeteringen

Wat biedt Maandag® jou?

 • Vanuit een dienstverband bij Maandag® kun je diverse opdrachten/functies vervullen. Een opdracht voor de lange termijn behoort ook tot de mogelijkheden
 • Wij bieden een marktconform salaris volgens cao CAR UWO. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.
 • Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Een leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen.
 • Gedurende je opdracht word je begeleid door je Accountmanager en Recruiter.
 • Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan ben je bij Maandag® aan het juiste adres en komen we graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken!

recruiter van de vacature

Elianne Vrolings

recruiter van de vacature

Elianne Vrolings