Wmo consulent

  • Category sociaal domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9110414

Over de functie

Als Wmo Consulent bij Maandag® hou jij van afwisseling en draag jij graag je steentje bij aan de zelfredzaamheid van de burger. 

Een dag als Wmo consulent bij Maandag®

Je komt op kantoor en pakt je agenda erbij. Je bent benieuwd wat deze dag je gaat brengen!? Je ziet dat je een drukke dag voor de boeg hebt en pakt een kop koffie. De dag kan beginnen! 

Je start met het inventariseren van de binnengekomen Wmo-aanvragen en meldingen. De aanvragen die je binnen hebt gekregen kunnen variëren van vervoer tot hulp in de huishouding, woonbegeleiding, een aanvraag voor een traplift en nog veel meer!

Je pakt je spullen en je gaat op huisbezoek bij je eerste cliënt van de dag. Mevrouw Jansen is 75 jaar en woont alleen in haar ééngezinswoning. Ze heeft een aanvraag gedaan voor een traplift, ze kan namelijk geen trap meer lopen. Door goed te luisteren en door te vragen bepaal jij of mevrouw Jansen recht heeft op de voorziening.

Toen je binnen kwam bij Mevrouw Jansen merkte je op dat het huishouden ook niet op orde is. Je maakt dit bespreekbaar en gaat samen met Mevrouw Jansen na wat een passende oplossing is. Zou de Wmo hierbij kunnen helpen? Je rondt het gesprek af en gaat door naar de volgende huisbezoeken!

In de middag keer je terug naar kantoor. Je werkt je gespreksverslagen uit en gaat nog even met je collega sparren over de complexe casussen die jullie die dag tegen zijn gekomen. Hoe kunnen jullie hier een oplossing voor verzinnen?

Op je bureau ligt nog een stapel verslagen waarvoor de beschikking geschreven moet worden. Als deze klaar zijn kunnen ze opgestuurd worden en kan er besloten worden of de Wmo voorzieningen worden toegekend of worden afgewezen. Nu nog even je mail afwerken en je dag zit er al weer op!

Is dit jouw ideale werkdag? Solliciteer snel en ik neem contact met je op!

Functie eisen

  • HBO-werk en denkniveau
  • Werkervaring bij een gemeente in de functie van Wmo consulent
  • Je bent gezond kritisch, communicatief vaardig en sterk in geschrift

Je krijgt een salaris volgende de betreffende Cao (CAR-UWO) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is een leaseauto bespreekbaar en bieden wij diverse ontwikkelingsmogelijkheden aan via onze Maandag® Academy en Club Maandag®. Tijdens je opdracht wordt je begeleid door jouw recruiter en accountmanager. 


recruiter van de vacature

Kirsten Bakker

recruiter van de vacature

Kirsten Bakker