Cardio Fysiologisch Laborant

  • Category zorg-ziekenhuizen
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9108934

Over de functie

Voor een ziekenhuis met mooie doorgroeimogelijkheden ben ik op zoek naar een Cardio Fysiologisch Laborant. Je werkt volgens de nieuwste inzichten en de cardiologen waarmee je werkt hebben specifieke kennis over pacemakers en cardiale beeldvorming.


Je bent een Cardio Fysiologisch Laborant met specialisme richting echocardiografie of retrograde erkenning. De patiënt staat voorop bij jou! Zo beschik je over een groot empathisch vermogen, tact, hulpvaardigheid en het vermogen te motiveren, om zo de patiënt zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Je voert, in opdracht van de cardioloog, zelfstandig echocardiografische onderzoeken uit. Daarnaast assisteer je de cardioloog bij onderzoeken. Je brengt verslag uit van de echocardiografische onderzoeken en bespreekt deze met de cardioloog.


Het is belangrijk voor jou om zowel in een team als zelfstandig te kunnen werken en je bent toegerust met actuele en multidisciplinaire kennis, inzichten, houdingen en vaardigheden. Daarnaast ben je gretig om te willen doorgroeien in het ziekenhuis.


Nauw samenwerken met jouw collega’s, cardiologen, laboranten en specialistisch verpleegkundigen, is je niet onbekend en is belangrijk om je beroep goed uit te oefenen.

Functie eisen

·       Diploma laborant beeldvormende technieken met specialisatie echografie en cardiologie

·       Diploma hartfunctielaborant met specialisatie echocardiografie of retrograde erkenning

·       Aantal uren in overleg

·       In het bezit van rijbewijs B

recruiter van de vacature

Janycke Swart

recruiter van de vacature

Janycke Swart