Traineeship overheid

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9100806

Over de functie

Maandag® Startklaar is ons eigen traineeship. Middels dit traineeship helpt Maandag® jou op weg met de start van jouw carrière binnen de overheid. Je komt bij Maandag® in (vaste) dienst, doet verschillende opdrachten bij onze opdrachtgevers en krijgt aanvullend op jouw salaris een persoonlijk opleidings- en ontwikkeltraject. Hiermee doe je ervaring op in de publieke sector, werk je aan je professionele vaardigheden en leer je alles over de regelgeving binnen jouw vakgebied. Het programma bestaat uit diverse klassikale en online trainingen.


Voor dit traineeship zijn wij op zoek naar een recent afgestudeerde of bijna afgestudeerde starter binnen het ruimtelijk en bestuurlijk domein. Dit kan gaan om bijvoorbeeld een planoloog, een bouwkundige of een jurist. Welke achtergrond je ook hebt, middels dit traineeship kun jij zelf sturing en invulling geven aan de start van jouw carrière.


Als planoloog kun je je bijvoorbeeld ontwikkelen van het behandelen bestemmingsplanprocedures tot (mede)trekker van herindelingsprojecten, als bouwkundige kun je je ontwikkelen van junior toezichthouder tot complexe controles en handhavingsacties.


Dit alles wordt in overleg voor jou samengesteld. Het traject bestaat uit een aantal standaard aangeboden trainingen als het werken bij de overheid, Algemene Wet Bestuursrecht en Communicatie, en een vrije keuze gedeelte waarbij jij zelf kunt kiezen voor trainingen waar jij het meeste baat bij zult hebben, zowel gericht op competenties als vakinhoudelijk. 

Functie eisen

·         Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding, in de richting Bouwkunde, Planologie, Milieukunde, Rechten etc.

·         Je beschikt over overheidservaring in de vorm van een of meerdere stages, dit kan gaan om een gemeente, provincie, waterschap of een andere overheidsorganisatie

·         Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, je bent leergierig en gedreven

recruiter van de vacature

Romy Wennekes

recruiter van de vacature

Romy Wennekes