Wijkverpleegkundige

  • Category zorg-vvt zorg-zorg overig
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9099947

Over de functie

Jij stelt samen met de cliënt vast welke zorg de cliënt krijgt (indiceren). Vaak zijn dit ouderen. Samen met de cliënt wordt gekeken wat deze nog allemaal zelf kan, met hulp van de mantelzorgers (de familieleden/naasten die de cliënt verzorgen). Je kunt wel zeggen dat jij de zorg 'organiseert'.

Door verschuivingen in de zorg blijven ouderen steeds langer thuis wonen. 6 op de 7 ouderen woont op dit moment thuis. Het gevolg is dat de zorgvraag in de thuissituatie groter is geworden én complexer. Zo zijn er bijvoorbeeld veel ouderen met meerdere aandoeningen.

Je onderhoudt contacten met de mantelzorgers en coördineert de zorg. Dat betekent dat je bijvoorbeeld overleg organiseert over of met een cliënt. Je overlegt onder andere met huisartsen, het ziekenhuis en fysiotherapeuten.

Als wijkverpleegkundige maak je wijkanalyses om te kijken welke problemen het meest voorkomen en zorgt dat hiervoor een plan komt om bijvoorbeeld voorlichting te geven. Daarbij overleg je met andere organisaties in de wijk. Zoals met politie en GGD over hoe mensen in een wijk gezonder kunnen leven.

Daarnaast verleen je verpleegkundige zorg bij je cliënten. Hierbij kun je denken aan taken zoals het meten van de bloeddruk, het geven van een injectie of het aanleggen van een infuus. Ook het verzorgen van wonden, het verschonen van verbanden en het toedienen van medicijnen horen bij je werkzaamheden. Als HBO-verpleegkundige word je bij complexere zorgvragen ingezet. Dit betekent dat een cliënt een combinatie van zorg nodig heeft.


Functie eisen

Je bezit een HBO-V diploma en bent BIG geregistreerd (of in ieder geval heb je een procedure lopen). Qua persoonlijkheid ben je gedreven, besluitvaarig, proactief en vind je het geweldig om patiënten in hun kracht te zetten.

Over het bedrijf

Maandag® biedt jou de gelegenheid om jouw kennis en vaardigheden bij verschillende organisaties in te zetten. Zo ben je verzekerd van de voordelen van een vaste werkgever en de voordelen van flexibel werken. Je krijgt een uitstekend salaris dat aansluit bij jou opleiding en werkervaring. Wij vergoeden alle zakelijke reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Vakantiedagen, vakantiegeld en een pensioenregeling behoren ook tot de voorwaarden. Via de Maandag® Academy krijg je ook ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden! Mocht je meer informatie willen hierover? Dan kun je contact opnemen met Melissa Raijmakers (Recruiter Zorg & Welzijn) via melissa.raijmakers@maandag.nl of via 06-57248020.

recruiter van de vacature

Melissa Raijmakers

recruiter van de vacature

Melissa Raijmakers