Coördinerend pedagogisch ondersteuner VG

  • Category zorg-zorg overig
  • Region gelderland
  • opleidingsniveau mbo hbo
  • remoteId 9099361

Over de functie

In jouw rol als coördinerend pedagogisch ondersteuner in de verstandelijk gehandicaptenzorg weet je dat iedere ouder het beste wil voor zijn kind. In samenspraak met ouders stel je een daarom een zorgplan op. Dit doe je voor meerdere kinderen. Naast het opstellen ben je ook verantwoordelijk voor het evalueren en bijstellen van het zorgplan.


Jouw doelgroep bestaat uit kinderen en jongeren tussen de 7 en 16 jaar oud. Binnen de woongroep waar je komt te werken zijn er in totaal 20 plekken, waarbij de groep is opgesplitst in 4 keer 5 groepjes. Jij biedt de kinderen en jongeren een veilige basis om zichzelf te ontwikkelen. De kinderen waarmee je werkt hebben een baby-/peuterniveau met betrekking tot communicatie. Binnen de functie vindt er veel 1 op 1 begeleiding plaats. De zorg is zeer intensief door het gedrag van de kinderen dat steeds extremer wordt. Agressie hantering is een belangrijk onderdeel van jouw job. Naast het begeleiden is ADL ook een belangrijke taak.


Als coördinerend ondersteuner ben je op verschillende gebieden inzetbaar. De vragen vanuit cliënten hebben voornamelijk betrekking op intensieve zorg en ondersteuning. Jij ondersteunt en verzorgt de kinderen tijdens de dagelijkse structuur. In deze functie ligt de nadruk van zorg op kinderen met een laag ontwikkelingsniveau. Als begeleider ben je daardoor nodig bij (bijna) alle dagelijkse handelingen. Er worden zowel verpleegkundige als verzorgende taken uitgevoerd. Je neemt deel aan overlegvormen, werkt samen met wijk- of sociale teams en scholen. Waar nodig voer je administratieve werkzaamheden uit. Jouw taak is om het kind en het gezin te helpen bij het versterken van het eigen netwerk. Hierbij ligt de regie bij het gezin.

Functie eisen

  • Een relevante HBO opleiding;
  • Je hebt relevante ervaring met de doelgroep;
  • Jij kan per direct aan de slag voor 28-32 uur;
  • Jij wil dag- en avonddiensten draaien.

recruiter van de vacature

Melissa Kuper

recruiter van de vacature

Melissa Kuper