Docent Maatschappijleer

  • Category onderwijs-voortgezet onderwijs
  • Region groningen drenthe
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9097769

Over de functie

Maatschappijleer: het vak dat de leerlingen helpt de samenleving te begrijpen. Het politieksysteem, de rechtsstaat en cultuur zijn onderwerpen waarover jij honderduit kunt vertellen.


Als docent Maatschappijleer heb jij zowel een passie voor het vak, als voor je leerlingen. Met jouw gedrevenheid enthousiasmeer jij leerlingen over de lesstof. Jij maakt jouw lessen aantrekkelijk voor leerlingen door theorie af te wisselen met praktijk opdrachten. Daarnaast wakker jij graag de discussie aan omtrent maatschappelijke vraagstukken. Je helpt leerlingen te kijken vanuit verschillende invalshoeken en stimuleert ze een eigen mening te vormen.


Voor een middelbare school in de provincie Drenthe zijn wij op zoek naar een docent Maatschappijleer die het komende schooljaar een nieuwe uitdaging aan wil gaan. Je gaat als docent lesgeven aan leerlingen uit de bovenbouw HAVO en VWO. Je bent verantwoordelijk voor een goede voorbereiding van je lessen en de nazorg ervan. Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden en je hebt affiniteit met lesgeven aan HAVO/VWO leerlingen.


Heb jij een eerstegraad bevoegdheid voor Maatschappijleer en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan direct! Heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op via maruya.schotanus@maandag.nl of bel mij op 06-12160355.Functie eisen

Functie eisen

-          Je beschikt over een eerstegraads bevoegdheid Maatschappijleer, of je bent hiervoor in opleiding

-          Aantoonbare werkervaring of stage ervaring binnen het Voorgezet Onderwijs

-          Beschikbaarheid vanaf 0,8 fte


Wat biedt Maandag® jou?

-          Marktconform salaris volgens Onderwijs CAO

-          Reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer 

recruiter van de vacature

Maruya Schotanus

recruiter van de vacature

Maruya Schotanus