Gedragswetenschapper

  • Category zorg-zorg overig
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9094059

Over de functie

Als gedragswetenschapper houd jij je bezig de drijfveren van mensen. Waarom gedraagt iemand zich zoals hij of zij dat doet?  

 

Je zult met name in contact komen met kinderen of jongeren die vastlopen in hun ontwikkeling. Daarmee kom je dus vanzelfsprekend ook met de ouder(s) en/of verzorger(s) in contact. Je gaat in gesprek, observeert en onderzoekt, zodat jij het antwoord krijgt op de vraag ‘Waarom?’. Hierbij kan diagnostische onderzoek nodig zijn. Vervolgens ga je aan de slag. Je bepaalt in samenspraak met collega’s en de cliënt wat nodig is om iemand weer vooruit te helpen. Hoe kunnen de problemen verminderen of kunnen deze zelfs geheel opgelost worden? Daarna bewaak jij de inhoudelijke kwaliteit van het behandelproces en de verdere zorg om bijvoorbeeld de veiligheid van de jeugdige te waarborgen.  

 

Tevens is het ook jouw taak om de deskundigheid van de andere medewerkers te bevorderen. De begeleidende rol van een gedragswetenschapper wordt in de beroepspraktijk namelijk steeds groter. Jouw coachende vaardigheden en inhoudelijke kennis kan jij hier goed bij benutten.  

Functie eisen

·       Een afgeronde WO opleiding Orthopedagogiek of Psychologie. 

·       Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen. 

·       Minimaal één jaar werkervaring als gedragswetenschapper

recruiter van de vacature

Sylvia van Putten

recruiter van de vacature

Sylvia van Putten