Leerplichtambtenaar

  • Category sociaal domein
  • Region gelderland noord-brabant utrecht
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9092008

Over de functie

Voor een middelgrote gemeente in de regio Utrecht zoekt Maandag® een leerplichtambtenaar. Een veelzijdige functie waar geen dag hetzelfde is.


Je houdt je in deze functie bezig met de uitvoering van de Leerplichtwet waarbij een goede balans tussen preventie en handhaving belangrijk is.

Jij bent de aangewezen persoon om verzuimmeldingen te onderzoeken. Je hebt als doel het terug dringen van ongeoorloofd verlof maar natuurlijk ook het onderzoeken van een achterliggende oorzaak. Daartoe voer je begeleidingsgesprekken met jongeren, ouders en scholen. Je adviseert en stimuleert alle betrokken partijen om zich aan de wet te houden.

Verder werk je nauw samen met diverse ketenpartners zoals het sociale wijkteam, veilig thuis en jeugdbescherming. Alles voor een goede start van de leerling!


Als leerplichtambtenaar ben je binnen deze gemeente een onderdeel van het Sociaal Domein. Je gelooft in de zelfredzaamheid van de individuele burger. Jij bent de aangewezen persoon om mensen te stimuleren en ze te wijzen op hun eigen netwerk en verantwoordelijkheden.

Jij krijgt energie van een geslaagde casus waarbij jij mensen een zetje of steuntje in de rug hebt kunnen bieden.

Functie eisen

Maandag zoekt kandidaten met:

·         Minimaal afgeronde HBO-opleiding (SPH, Pedagogiek of vergelijkbaar);

·         Kennis van- en ervaring met de Leerplichtwet;

·         Relevante werkervaring, het liefst bij een gemeente;

·         Het vermogen tot een integrale benadering van een casus

·         Kennis van de diverse ketenpartners binnen het sociaal domein

Over het bedrijf

Voor al die inzet krijg je natuurlijk ook iets terug.

Denk hierbij aan een marktconform salaris, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om komend schooljaar bij een middelgrote gemeente aan de slag te gaan. Ook biedt Maandag de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen jouw vakgebied en eventueel een vast contract.

Ben jij enthousiast over de functie van Leerplichtambtenaar of wil je graag meer informatie? Dat kan altijd! Bel me gerust op 06 – 306 895 78 of stuur een e-mail naar ingrid.vijfhuizen@maandag.nl.

Ik maak graag kennis met je.

recruiter van de vacature

Ingrid Vijfhuizen

recruiter van de vacature

Ingrid Vijfhuizen