WMO consulent

  • Category sociaal domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9091932

Over de functie

Hoe ziet je dag er uit als WMO consulent?

Aangekomen op kantoor neem jij eerst een stevige bak koffie of thee om de dag goed te beginnen. Je bent er nu klaar voor!

Je start met het inventariseren van de binnengekomen WMO-aanvragen en meldingen. De aanvragen die je binnen hebt gekregen kunnen variëren van vervoer, hulp in de huishouding, woonbegeleiding, een aanvraag voor een traplift en nog veel meer!

Om de aanvragen verder te onderzoeken ga je als WMO consulent langs bij de cliënten. Met hen bespreek je gezamenlijk wat de mogelijkheden zijn en breng je de ondersteuningsbehoeften in kaart. De eerste stap is om te kijken of het netwerk van de cliënt kan worden ingezet om de hulpvraag in te vullen. Lukt dit niet? Dan onderzoek je welke andere mogelijkheden er zijn en ga je in overleg met externe partijen, zoals zorgaanbieders, leveranciers en aannemers.

Met een objectieve houding ben je als WMO consulent in staat om een duidelijke vraagstelling te formuleren en kun je een duidelijke probleemanalyse maken. Doormiddel van deze analyse en een zelfredzaamheidsmatrix stel jij een indicatie en een uiteindelijke beschikking op.

Functie eisen

  • Minimaal Hbo werk- en denkniveau
  • Recente en relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen de overheid
  • Ervaring met het stellen van indicaties en met keukentafelgesprekken
  • Communicatief vaardig in zowel woord als geschrift


Indien je niet voldoet aan bovenstaande eisen kom je niet in aanmerking voor de functie en zal je sollicitatie niet in behandeling worden genomen en zal je geen reactie ontvangen.


Wat biedt Maandag® jou?

Je privé leven vinden wij belangrijk, daarom bieden wij jou een marktconform salaris volgens de betreffende cao (CAR-UWO). Zo kun je naast je werk ook nog de dingen doen die je graag doet!

Reizen hoort erbij, daarom vergoeden wij alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer en behoort een leaseauto ook tot de mogelijkheden. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Samen met de Maandag® Academy kun je hier aan werken en worden er diverse cursussen en trainingen aangeboden. Gedurende je opdracht word je begeleid door je Accountmanager en Recruiter.

recruiter van de vacature

Kirsten Bakker

recruiter van de vacature

Kirsten Bakker