Jeugdconsulent

  • Category sociaal domein
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9090613

Over de functie

De jeugd heeft de toekomst! Daarom wil jij bijdragen aan het succes van alle kinderen en jongeren die een helpende hand nodig hebben. 


Jij kunt zelfstandig werken om zo de zelfredzaamheid van kinderen, jongvolwassenen én hun ouders te vergroten. Je haalt energie uit het begeleiden en laten groeien van deze doelgroep. Door het opstellen van een plan van aanpak, inschakelen van een sociaal netwerk en ketenpartners bied jij onze toekomst van morgen een oplossing op maat.

Keukentafelgesprekken, plan van aanpak, ketenpartners, sociaal netwerk en specialistische zorg. Al deze termen klinken jou bekend in de oren en prikkelen je om direct aan de slag te gaan!


Vanuit de Jeugdwet geven diverse gemeentes in regio Utrecht ondersteuning bij de opvoeding, begeleiding en ontwikkeling van kinderen en hun ouders. Als Jeugdconsulent ga je bij cliënten thuis op bezoek om keukentafelgesprekken te voeren. Je gaat hierbij op zoek naar het (achterliggende) probleem en stelt samen met de cliënt een plan van aanpak op. Jouw kracht zit in een persoonlijke aanpak waarbij je naast het sociale netwerk ook in staat bent (zorg)aanbieders en maatschappelijke partners aan jouw cliënten te koppelen.

Je monitort het dossier, kunt stevig ingrijpen waar nodig en helpt kinderen en hun gezinnen naar een zonnige toekomst!

Functie eisen

Maandag zoekt kandidaten met:


·         Minimaal afgeronde HBO-opleiding (SPH, Pedagogiek of vergelijkbaar);

·         Relevante werkervaring, het liefst bij een gemeente;

·         Ervaring met en kennis van de Jeugdwet;

·         Bij voorkeur in het bezit van een SKJ-registratie.

Over het bedrijf

Over Maandag


Wij vragen jouw expertise maar vinden het bij Maandag ook heel belangrijk daar iets tegenover te zetten!

Denk hierbij aan een marktconform salaris, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bij diverse opdrachtgevers te werken en dus gebruik te maken van ons landelijke netwerk waardoor je jezelf op diverse vlakken kunt ontwikkelen.

Waar wij bij Maandag het meest waarde aan hechten: op zoek naar een opdracht die bij jou past!


Ben jij enthousiast over de functie van Jeugdconsulent of wil je graag nog meer informatie? Dat kan altijd! Bel me gerust op 06 – 306 895 78 of stuur een e-mail naar ingrid.vijfhuizen@maandag.nl.

Ik maak graag kennis met je.

recruiter van de vacature

Ingrid Vijfhuizen

recruiter van de vacature

Ingrid Vijfhuizen