Medewerker Jongere Vluchtelingen (Jeugd/AMV)

  • Category zorg-zorg overig
  • Region noord-brabant limburg
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9087599

Over de functie

Jouw werkzaamheden en takenpakket bevatten onder andere dat je zorg draagt voor de dagelijkse opvang en een veilige, leefbare en beheersbare woonomgeving voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Daarbij signaleer je, handel je preventief en intervenieer je bij problemen, spanningen en conflicten. Je begeleidt de alleenstaande minderjarige vreemdelingen en stelt begeleidingsplannen op om hen te motiveren, stimuleren en activeren tot hun persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid en activiteiten gericht op hun toekomst. Ook onderhoud je externe contacten gericht op afstemming en samenwerking met overige ketenpartners.

De organisatie waar je voor gaat werken is hét orgaan in Nederland die zich inzet voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Al met al een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep.

De opvang en begeleiding van de de jongeren staan bij deze functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

Je komt terecht in een organisatie waarin samenwerking erg belangrijk is. Niet alleen met je directe collega’s op het werk, ook met samenwerkingspartners. Verder werk je met een dynamische doelgroep waar geen enkele dag hetzelfde is en waar je vaak zult moeten anticiperen op verschillende situaties. Dit vergt aanpassingsvermogen en flexibiliteit van de professional. Deze verandering(en) kunnen een uitdaging zijn omdat je manier van begeleiden moet veranderen met welke bewoner je voor je hebt.

Functie eisen

·        Diploma van één van de volgende HBO sociaal-agogische of WO opleidingen; Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Culturele Maatschappelijke Vorming, Pedagogiek, Social Work of Toegepaste Psychologie, Creatieve therapie of Godsdienst pastoraal werk, Master Jeugdzorg, psychologie, (ortho)pedagogie, deze eventueel aangevuld met specifieke trainingen in het opvangen van minderjarige asielzoekers.

·        Registratie als Jeugdzorgwerker in het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).

·        Kennis van het juridisch kader alleenstaande minderjarige asielzoekers.

·        Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

·        Kundig in het omgaan met emoties, bijvoorbeeld in slechtnieuws gesprekken.

·        Bereidheid om onregelmatig te werken in een 24-uurs rooster.

·        Affiniteit met de doelgroep, houden van aanpakken en een flexibele instelling.

·        Bewustzijn van de omgeving waarin je opereert en kunnen samenwerken met andere partijen zoals gemeenten en partners in de vreemdelingenketen.

·        In bezit van geldig BHV- en Agressie certificaat of bereidheid deze te volgen.

·        Jouw standplaats wordt Overloon

·        In het bezit van een rijbewijs B

·        Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar (en maximaal 36 uur)

Over het bedrijf

Deze organisatie voert een belangrijke en omvangrijke maatschappelijke taak uit; de opvang, begeleiding en uitstroom van vreemdelingen. Verdeeld over ruim 60 locaties biedt zij veilige huisvesting, verstrekt zij middelen van bestaan en begeleidt zij de doelgroep met gerichte programma’s.

recruiter van de vacature

Melissa Raijmakers

recruiter van de vacature

Melissa Raijmakers