Consulent Bijzondere Bijstand en Minima

  • Category sociaal domein
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9084416

Over de functie

Burgers in de bijzondere bijstand hebben contacten met een consulent. Als consulent bijzondere bijstand en minima ben jij verantwoordelijk voor het toetsen van aanvragen bijzondere bijstand, algemene bijstand (denk aan zak-en-kleedgeld) en minimaregelingen. Aan de hand van de participatiewet en het gemeentelijk beleid worden de aanvragen getoetst. Je onderzoekt klantsituaties, je maakt rapportages, je stuurt beslissingen en voert betalingen op. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheren van een klantenbestand. Denk hierbij aan het wijzigen van draagkrachtgegevens , herzien van uitkeringen, beëindigen van uitkeringen. Hierbij wordt achteraf beoordeeld of het recht, hoogte en duur op of van de bijzondere bijstand correct verlopen is. Eventueel wordt bij het ten onrechte verstrekken van bijzondere bijstand, de bijstand herzien en teruggevorderd. Tevens wordt gekeken of de belanghebbende nog recht heeft op de uitkering en of deze voortgezet kan worden. De algemene bijstand (zak-en-kleedgeld) geldt voor mensen die in een instelling wonen.Functie eisen

Functie eisen:

  • Relevante gemeentelijke ervaring;
  • Ervaring met GWS4all of Suite;
  • Kennis van wet- en regelgeving m.b.t. de participatiewet.


Wat biedt Maandag®?


Maandag is marktleider binnen de publieke sector waarbij wij een groot netwerk van opdrachtgevers hebben. Wij bieden een marktconform salaris, mogelijkheid tot een vast dienstverband, reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer en opleidingsmogelijkheden. Vanaf het moment dat je bij ons in dienst komt word je gekoppeld aan een recruiter. Hij of zij wordt jouw persoonlijke aanspreekpunt en zorgt samen met de accountmanagers dat jij leuke opdrachten gaat vervullen in jouw regio.


Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en ben jij toe aan een nieuwe Maandag®? Neem dan contact op met mij!


Ruth.Wilms@maandag.nl

0610957167

recruiter van de vacature

Ruth Wilms

recruiter van de vacature

Ruth Wilms