Communicatieadviseur Online Media

  • Category ict
  • Region groningen drenthe
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9079555

Over de functie

Het communicatie team bestaat uit negentien ambitieuze professionals, verdeeld over drie clusters: Bestuur, Organisatie en Online media. Samen adviseren, ondersteunen en coachen zij het bestuur, directie en organisatie.


Als communicatieadviseur online media ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer en onderhoud van alle webgerelateerde systemen. Denk aan de gemeentelijke website, het intranet, maar ook social media. In voorkomende gevallen treed je op als (deel)projectleider of neem je als project lid deel aan projecten. Kennis van de open source websystemen Drupal en Typo3 is een pré. De opdrachtgever werkt samen met andere gemeenten aan de ontwikkeling van onze digitale dienstverlening. Daarom neem je deel aan de intergemeentelijke Dimpact-werkgoep ‘Beheer WIM’. Je brengt daar je kennis en kunde van webtechnologie voor de overheid in. Begrippen als e-formulieren, AVG en toegankelijkheidsrichtlijnen zijn voor jou dan ook gesneden koek.


Wij zoeken een proactieve en ervaren (zelfstandig)communicatieadviseur die houdt van nieuwe ontwikkelingen. Jij geniet ervan om nieuwe online middelen uit te proberen en kunt stevig adviseren over de inzet van social media, website, of andere online middelen. Je kunt de vraag van onze klanten omzetten naar praktische (online) oplossingen. Daarnaast kun je de vraag van onze klant goed vertalen als het gaat om de (op)bouw van een website of bij het opzetten van een digitale nieuwsbrief. Je bent in staat om mee te denken bij technische vraagstukken met onze ICT-collega’s en externe deskundigen. Je coördineert de levering van functionaliteiten van leveranciers en controleert deze op de vooraf gestelde kwaliteitseisen. Door de communicatiebril kijk jij uiteraard naar de gebruiksvriendelijkheid van oplossingen.

Functie eisen

Jij komt in aanmerking als:

·       Je beschikt over een relevante HBO opleiding communicatie

·      Je hebt werkervaring in het communciatievak en webontwikkeling, bij voorkeur binnen de overheid.

·       Je bent pro-actief, in staat anderen te inspireren en gericht op samenwerken. Daar hoort een open houding bij.

·       Je vindt het leuk om vooral samen met collega’s in teamverband een resultaat neer te zetten.

·      Je bent sociaal en hebt een enthousiaste persoonlijkheid met humor, mensenkennis, tact en een hands-on mentaliteit.

·      Gezien de aard van de werkzaamheden ben je ook bereid om af en toe buiten reguliere kantoortijden te werken.

Over het bedrijf

Maandag® biedt jou de gelegenheid om je expertise bij diverse provincies en gemeentes in te zetten en uit te breiden. Daarnaast maak je deel uit van een groep brede professionals.

Je ontvangt een uitstekend salaris die recht doet aan jouw kennis en ervaring (conform de salarisschalen CAR-UWO). Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer.

Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden. Wil je meer weten over deze baan of over de mogelijkheden bij de grootste detacheerder in de publieke sector? Neem dan contact op met mij! Je kan mij bereiken op het nummer 0620329401 of via lidy.huizinga@maandag.nl

recruiter van de vacature

Lidy Huizinga

recruiter van de vacature

Lidy Huizinga