Informatie adviseur

  • Category ict
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9078761

Over de functie

Een gemeente in de regio Zwolle staat voor een groot vraagstuk, namelijk: hoe maken we onze informatiemanagement toekomstbestendig? Als Informatie-adviseur kun jij deze vraag opdelen in meerdere deelvragen. Je weet namelijk precies hoe je informatiestromen in overheidsland moet gaan inrichten en deze ook optimaliseert. Daarnaast weet je hoe informatie vindbaar en toegankelijk is op een gebruiksvriendelijke en veilige manier. Natuurlijk hou je er rekening mee dat deze zaken aan wettelijke eisen en mogelijkheden van deze tijd voldoen. Punten van aandacht in het geheel zijn gegevensbeheer en recordmanagement, maar ook: op welke manier moeten rollen en verantwoordelijkheden in een team of afdeling anders worden ingericht, om zodoende tot een perfecte informatiehuishouding te komen. Kortom: er is werk aan de winkel.

Je bent een ervaren deskundige met een brede kennis van het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ DIV en je hebt hierbij zicht op ontwikkeling binnen informatiemanagement. Je krijgt management en medewerkers mee in planvorming door het stellen van de juiste vragen. Jouw aandacht ligt op zowel tactisch, strategisch als op operationeel niveau. Om draagvlak en gevoel van urgentie te creëren, beschik je van nature over uitstekende adviesvaardigheden. Je staat stevig in je schoenen: hierdoor kun je goed met weerstand omgaan en ook met dreigende conflicten. Kritisch, vasthoudend en onafhankelijk zijn vaardigheden die op jou van toepassing zijn en die je gebruikt in het uitoefenen van je functie. 

Functie eisen

·       Minimaal HBO diploma behaald

·       Een afgeronde opleiding richting informatiemanagement

·       Minimaal 2 jaar recente werkervaring met het opstellen van strategisch en tactisch beleid, op het gebied van DIV

·       Werkervaring met het opstellen en implementeren van een ontwikkelplan op het gebied van DIV

·       Kennis van zaakgericht werken, digitaal archiveren, archiefwetgeving, digitaliseringsprojecten 

recruiter van de vacature

Dennis Schotanus

recruiter van de vacature

Dennis Schotanus