Integraal klantmanager

  • Category sociaal domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9078349

Over de functie

Wat ga je doen?

De focus zal liggen op rechtmatigheid (Inkomen) en doelmatigheid (Werk). Jij gaat vanuit de Participatiewet inwoners van de gemeente ondersteunen in hun zelfredzaamheid, zelfontplooiing en onafhankelijkheid.


Als integraal klantmanager ben je verantwoordelijk voor een goede uitvoering van werkprocessen binnen een vastgesteld beleid en de wettelijke taken. Jij bent het inhoudelijke aanspreekpunt voor individuen uit de samenleving met betrekking tot de uitvoering van wet- en regelgeving. Met jouw inlevingsvermogen kun je goed de situatie van je cliënten inschatten en neemt hierbij de wet en regelgeving in acht.

Je gaat aanvragen beoordelen, behandelen en afhandelen voor een bijstandsuitkering. Heeft iemand recht op Algemene Bijstand (denk aan levensonderhoud), Bijzondere Bijstand of minimaregelingen. Mutaties en heronderzoeken handel je af. Je beheerd je eigen caseload en toont initiatief.


Daarnaast ga je bijstandscliënten begeleiden naar werk, activering of participatie. Dit alles in het kader van de Participatiewet. Sommigen hebben net dat ene zetje extra nodig wat jij kan geven. Je maakt rapportages, adviezen en beschikkingen. Je legt contact tussen verschillende organisaties binnen het sociale domein, want wellicht is bij die ene welzijnsorganisatie nog een plekje vrij voor een vrijwilliger.

In deze functie werk je als professional voor Maandag®. Maandag® staat voor ambitie en optimisme. De essentie is dat je zin hebt om naar je werk te gaan. Eigenlijk al op zondagavond. Maar Maandag® verwijst ook naar een nieuw en fris begin. En dan hebben we het niet alleen over de eerste dag van de week. Want voor ons is het eigenlijk elke dag maandag. Met dit uitgangspunt vinden wij het belangrijk dat onze professionals dit ook ervaren, voelen en beleven, want wij vinden het belangrijk dat jij een mooie werkervaring rijker

Functie eisen

• Je bent in het bezit van een Hbo-diploma (bijvoorbeeld SJD of MWD)

• Jouw Cv toont aan dat je recente Gemeentelijke ervaring hebt van 2 jaar

• Bij de gemeente heb jij ervaring opgedaan met Suite, GWS of Civision

• Je bent up-to-date van de Participatiewet

recruiter van de vacature

Burcu Nijzing - Serinci

recruiter van de vacature

Burcu Nijzing - Serinci