Business controller

  • Category financieel
  • Region friesland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9074930

Over de functie

De business controller ondersteunt en adviseert op organisatie- en afdelingsniveau over tactische en/of strategische ontwikkelingen vanuit het oogpunt van bedrijfsvoering. Vanuit control maak je de financiën voor de gemeente veilig en ben je het geweten voor de organisatie. Je legt verbindingen in de organisatie, bewaakt de integraliteit tussen afdelingen en processen en ziet toe dat risico’s onderkend en waar nodig afgedekt worden. Je begeleidt en coördineert organisatie breed en per afdeling (deel)processen in de P&C cyclus.

Je werkt hierbij samen met collega controllers, financieel specialisten en andere professionals van bedrijfsvoering teams. Als business controller moet je dus niet alleen financieel inhoudelijk zijn maar ben je ook adviseur en coach van het niet-financiële management. Er wordt van jou verwacht dat je niet alleen het verhaal achter de cijfers kent, maar dit ook kunt vertalen naar toekomstige bedrijfsprestaties die nodig zijn om de visie, doelstelling en ambitie van de organisatie te realiseren.

Functie eisen

• HBO+ werk- en denkniveau en relevante afgeronde opleiding

• Minimaal vijf jaar soortgelijke werkervaring, bij voorkeur bij de overheid

• Kennis van gemeentefinanciën

• Overtuigingskracht, waarbij je werkt vanuit een onafhankelijk oordeel

• Nieuwsgierig en oplossingsgericht

• Politieke en bestuurlijke antenne en in staat de doorvertaling in je werk te maken

• Je functioneert optimaal in een snel veranderende omgeving en kunt anderen hierin meenemen

Wat biedt Maandag® jou?

Wij bieden je een marktconform salaris, je ontvangt een netto reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer of een leaseauto. Ook bieden wij mogelijkheden voor trainingen om jou beter te maken. Wij hebben een eigen Maandag Academy die trainingen op maat verzorgd en dikwijls kopen wij passende trainingen en cursussen in.

Daarnaast maak je deel uit van een groep brede professionals om integraal te blijven denken, om kennis te delen, elkaar te helpen in lastige dossiers en om jouw netwerk in de wereld van Finance te vergroten. Jij en je collega’s komen regelmatig bij elkaar voor kennisdeeldagen op onze vestiging in Groningen.

Voel jij je aangesproken tot deze vacature dan kom ik graag in contact met jou, via de onderstaande gegevens.

Rutger Gaastra

Recruiter Financieel

✆ 06 13 62 28 31

✉ rutger.gaastra@maandag.nl

Wij zijn ontzettend blij met alle reacties. Mocht je echter binnen 5 werkdagen geen reactie hebben ontvangen, dan sluit jouw profiel mogelijk niet voldoende aan en zullen we jouw sollicitatie in dit traject niet verder behandelen.

recruiter van de vacature

Rutger Gaastra

recruiter van de vacature

Rutger Gaastra