Planoloog

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region gelderland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9074919

Over de functie

Word jij onze nieuwe planoloog?

In de functie van planoloog werk je in het hart van de ruimtelijke ordening. Je hebt een belangrijke rol in het adviseren van projectleiders en het behandelen van principeverzoeken.

Ook het adviseren van het bestuur kan tot de werkzaamheden behoren.

Inhoudelijk betreffen de werkzaamheden fysieke opgaven van verschillende complexiteit, waarvoor een goed analytisch vermogen en een flexibele instelling noodzakelijk is. Daarnaast heb je juridische affiniteit/kennis op het gebied van bedrijventerreinen, kantoren en winkelgebieden, of ben je in staat deze kennis snel eigen te maken. Tenslotte heb je ervaring met het werken in projectteams en het aansturen van deel (project)teams.

Als planoloog heb je intern en extern een sterk verbindende rol en schakel je tussen ontwikkeling en advisering.

In de ontwikkelende rol zijn de werkzaamheden gericht op het opstellen en begeleiden van of bijdragen aan, nieuwe (gebieds-)visies en beleidsnota’s. In het komende jaar staan, vanuit diverse ruimtelijke-(economische) thema’s, vraagstukken over hergebruik, herstructurering en transformatie op het programma. Naast de inbreng van diverse deskundigen zal de planoloog een belangrijke bijdrage hieraan gaan leveren.

De adviserende rol speelt met name bij nieuwe initiatieven, projecten, vergunningverleningsprocedures en locatieonderzoeken. In de projecten spelen planologische aspecten een rol, zoals sturing (op schaarste) in programmering en het bewaken van de ruimtelijk-functionele samenhang. De planoloog heeft vanuit zijn vakkennis hierin een adviserende rol. Bij het inhoudelijk beoordelen van vergunningsaanvragen en nieuwe initiatieven zal de rol meer een toetsende zijn.

Je bent resultaatgericht, kan snel schakelen en bent niet bang om mensen aan te spreken.

Belangrijke eigenschappen zijn dat je resultaat- en oplossingsgericht bent; naast het stellen van vragen, draag jij op eigen initiatief de oplossingen aan!

Kortom: heb jij een passie voor gebiedsontwikkeling en het realiseren van ruimtelijke projecten?

Solliciteer direct!

Functie eisen

  • HBO+ of WO opleiding in planologie of sociale geografie. Werk- en denkniveau is opgedaan door relevante stage-/werkervaring;
  • Inzicht in bestuurlijke besluitvormingsprocessen en politieke bestuurlijke verhoudingen;
  • Enkele jaren ervaring op het gebied van analyse en advisering met betrekking tot reguliere en ruimtelijke vraagstukken in stedelijk gebied;
  • 1 jaar ervaring in gemeentelijke organisaties.

recruiter van de vacature

Tessa Smit

recruiter van de vacature

Tessa Smit