Ervaren Jeugdconsulent

 • Category sociaal domein
 • Region limburg
 • opleidingsniveau hbo wo
 • remoteId 9068611

Over de functie

Jeugdconsulent bij Maandag, voor mensen die durven te kiezen voor flexibele zekerheid.


Wij zien dat de wereld om ons heen steeds sneller verandert. Waar je 40 jaar geleden nog je hele leven bij één baas werkte, willen we nu vooral uitdagend en leuk werk. We willen niet beheerst worden door een baan of hypotheek, of vastzitten in een sleur.


Van melding, naar huisbezoek, eventueel een RTO en/of Beschermtafel en het inschakelen van de Raad voor de Kinderbescherming. Als Jeugdconsulent ziet jouw rol er bij iedere gemeente anders uit. Soms heet je een Jeugd Zorgregisseur, Coördinator Jeugd, Klantmanager Jeugd of zoals wij het noemen: Jeugdconsulent.

Bij een gemeente komt een melding binnen. Als Jeugdconsulent ga je deze melding eerst controleren. Is deze melding eerder voorgekomen? Is dit gezin bekend bij deze gemeente? Je belt het gezin en plant een huisbezoek. Je gaat samen bespreken welke zorg nodig is en met welke zorg- en welzijnsaanbieders de jeugdige in mee in aanraking is geweest. Samen kijk je waar de vraag ligt en ga je bewuste keuzes maken om de hulpverlening te laten starten.

Het kan voorkomen dat jij als Jeugdconsulent de huidige situatie niet als veilig inschat. Indien nodig, organiseer je een RTO (ronde tafel overleg). Doel van het RTO is het verzamelen van alle informatie en meningen over een onderwerp, zodat de raad daarover een gewogen uitspraak kan doen of besluit kan nemen. Je neemt als Jeugdconsulent, de regisseur van de casus, verantwoordelijkheid en begeleid de jeugdige en het gezin , indien nodig, richting het gedwongen kader.

De functie van Jeugdconsulent is niet voor iedereen weg gelegd. Je hebt een flinke portie aan ervaring binnen de jeugdhulpverlening, met verschillende doelgroepen. Je herkent verscheidene problematieken en durft op te treden, indien nodig. Als persoon sta je stevig in de schoenen en hou je van je vak. Je hebt een belangrijke rol en je bent je hiervan bewust.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

 • Afgeronde HBO-opleiding (zoals Social Work of een vergelijkbare opleiding);
 • Werkzaam geweest als Jeugdconsulent of een vergelijkbare functie (zoals bij het CJG, BJZ, VeiligThuis etc);
 • SKJ geregistreerd (minimaal voor geregistreerd);
 • Veel lef en energie om de leukste projecten op te pakken!


Welke arbeidsvoorwaarden bieden wij jou?

 • Marktconform salaris volgens de CAO CAR-UWO;
 • Mogelijkheid tot vast dienstverband bij Maandag®;
 • Geen auto? dan bieden wij de mogelijkheid tot lease auto;
 • Reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer;
 • Vakantie toeslag én 25 vakantiedagen om gezond aan te slag te blijven.

Over het bedrijf

Terwijl jij werkt, gaan wij alvast op zoek naar hun volgende uitdaging. Alles loopt gewoon door, zonder dat jij ergens naar om hoeven kijken. Maandag® stimuleert vrijheid door jou zekerheid van inkomen te garanderen. Met steun van Maandag® kun je je eigen loopbaan vormgeven en in allerlei verschillende keukens kijken. We helpen je werkgeluk te vinden door flexibele zekerheid te bieden: afwisselend en leuk werk met de zekerheid van inkomen, pensioen en opleiding. 

recruiter van de vacature

Malou van der Wagt

recruiter van de vacature

Malou van der Wagt