Trainee Ruimtelijke Ordening

 • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
 • Region noord-brabant
 • opleidingsniveau hbo wo
 • remoteId 9063015

Over de functie

Goed nieuws! Ons team van overheidsprofessionals gaat uitbreiden. Daarom zoeken wij per direct professionals, werkzaam binnen het ruimtelijk en bestuurlijk domein, die bij Maandag® vast in dienst willen treden. Het aantal uren per week is bespreekbaar, variërend van 16 uur tot 36 uur per week.

Als professional van Maandag® wordt je ingezet bij verschillende overheidsinstanties als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. Je kunt je focussen op de inhoud en krijgt te maken met verschillende projecten. Opdrachten duren vaak niet langer dan een jaar. Hiermee kun je je dus wel vastbijten in je werk, maar heb je na verloop van tijd ook weer zicht op een nieuwe uitdaging. Op deze manier kun je je in relatief korte tijd sterk ontwikkelen en je ambities nog sneller waarmaken. Ook wordt er bij Maandag® flink geïnvesteerd in ontwikkeling en opleiding om nog verder aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.


De dag van een beleidsmedewerker binnen een gemeente ziet er als volgt uit:

Je start de dag met een kop koffie om het wethoudersoverleg voorbereiden. Als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening informeer je samen met de afdelingsmanager de wethouder over de stand van zaken bij de lopende projecten, een bestemmingsplan voor de ontwikkeling van woningbouw en de actualisatie van het bestemmingsplan voor een bedrijventerrein. Verder is er vorige week een principeverzoek binnen gekomen. Het betreft de mogelijkheid om bij een grote voormalige boerderij een bed and breakfast op te richten en een winkeltje te starten voor streekproducten. Het verzoek is al globaal getoetst aan het bestemmingsplan en het afwijkingenbeleid. Indien er maximaal 4 kamers komen moet het mogelijk zijn. Detailhandel ligt gevoeliger, maar streekeigen producten biedt misschien wel mogelijkheden. Na het overleg is er alle tijd om dieper in het principeverzoek te duiken en het advies aan het college op te stellen.

Na het rondje wandelen met de kamergenoten in de pauze staat de middag in het teken van de nota zienswijzen. Er zijn negen zienswijzen binnen gekomen. Deze moeten worden samengevat en beantwoord. Er zitten een paar eenvoudige reacties bij, maar er zitten ook wat reacties bij waarvoor wat dieper in de provinciale verordening moet worden gedoken. Snel aan de slag want de nota zienswijzen moet eind van deze week klaar zijn en voorzien van een advies naar het college zodat het bestemmingsplan ter vaststelling naar de raad kan.

Herken jij jezelf hierin en wil je jouw werkervaring vergroten of je kennis uitdiepen? Neem dan contact op! Dan kunnen we samen gaan bouwen aan je nieuwe Maandag®

Functie eisen

 • Minimaal een HBO opleiding, bij voorkeur richting Ruimtelijke Ordening
 • Minimaal 1 jaar gemeentelijke werkervaring in een soortgelijke functie of relevante stage
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor bestuurlijk politieke verhoudingen
 • Je hebt een zakelijke, flexibele en klantgerichte instelling en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband goed te functioneren.

Wat kan Maandag® jou bieden?

 • Vanuit een dienstverband bij Maandag® kun je diverse opdrachten/functies vervullen. Een opdracht voor de lange termijn behoort ook tot de mogelijkheden
 • Wij bieden een marktconform salaris volgens cao CAR UWO. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.
 • Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Een leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen.
 • Gedurende je opdracht word je begeleid door je Accountmanager en Recruiter.

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan ben je bij Maandag® aan het juiste adres en komen we graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken!

recruiter van de vacature

Elianne Vrolings

recruiter van de vacature

Elianne Vrolings