Juridisch adviseur Subsidierecht

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9062983

Over de functie

Voor een grotere overheidsinstelling in ’S-Hertogenbosch is Maandag® op zoek naar een jurist met kennis van Subsidierecht. Het gaat hierbij om een project voor een half jaar voor 36 uur per week, startend per april/mei. Minder uren is bespreekbaar.

Vanuit de opgave ‘subsidieorganisatie’ zorgen zo’n 30 medewerkers voor een goede procedurele afhandeling van subsidies. Ze bouwen samen met de inhoudelijke opgaven aan goede regelingen of andere constructies, richten de uitvoering zo slim en efficiënt mogelijk in en zorgen ervoor dat aanvragen, rapportages etc. zorgvuldig, correct en op tijd worden behandeld. Altijd op initiatief van en in samenspraak met de inhoudelijke opgaven, die nooit stil staan en telkens voor nieuwe uitdagingen zorgen.

Maandag® is op zoek naar een juridisch adviseur, met kennis van het subsidierecht en bij voorkeur staatssteun.

Als Jurist in deze rol, geef je advies en ondersteuning bij de behandeling van aanvragen, je bent verantwoordelijk voor de afhandeling van bezwaren en je bouwt mee aan de algemene kwaliteit van en kaders voor subsidieverlening.

Het programma subsidieorganisatie bestaat uit 2 teams. Je werkt in een klein team van specialisten (financieel, juridisch, procesadvies en subsidie-adviseur). Samen ondersteunen jullie het team van behandelaren en de beleidsinhoudelijke afdelingen bij alle voorkomende vragen rondom subsidieverlening.

Je vertegenwoordigt deze instelling bij bezwaar en beroep en hebt in die hoedanigheid rechtstreeks contact met de hoor- en adviescommissie, aanvrager/bezwaarmaker en rechtbank.

Je onderhoudt goede contacten en werkt nauw samen met regelgevings- / contractjuristen, de staatssteuncoördinator en de afdeling inkoop. Hierbij werk je in een dynamische, veelzijdige en veeleisende omgeving.

Functie eisen

• Je hebt een grondige kennis van en ruime ervaring met het algemeen bestuursrecht, subsidierecht, staatssteun en andere relevante Europese regelgeving. In het bijzonder met de verschillende subsidievormen en de juridische aspecten bij toepassing hiervan.

• Je hebt een goede basiskennis van samenhangende rechtsgebieden zoals privaatrecht.

• Je hebt ervaring in een ambtelijke en bestuurlijke omgeving.

• Je bent oplossingsgericht en vindt het een uitdaging om juridisch passende antwoorden te vinden op experimentele en nieuwe vormen van investeren.

• Je beschikt over een nuchtere mentaliteit en weet je kort, bondig en overtuigend uit te leggen wat er wel en niet kan.

• Je bent in staat om efficiënte en gelijkwaardige relaties op te bouwen en onderhouden waarin jouw adviezen van toegevoegde waarde zijn en de kennis van subsidieverlening breder wordt gedeeld en ontwikkeld.

• Je bent stress-bestendig, kunt goed omgaan met ad hoc vragen en tegelijkertijd je eigen planning uitvoeren.

recruiter van de vacature

Elianne Vrolings

recruiter van de vacature

Elianne Vrolings