Proces- en procedurebegeleider ruimtelijke planvorming

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9062978

Over de functie

Er wordt momenteel gewerkt aan de realisatie van natuurbehoud en herstel in 24 natuurgebieden. Dit wordt samen met tal van maatschappelijke partners gedaan.


Samen met collega’s ben jij in deze functie verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid op de thema’s natuur, milieu en duurzaamheid voor de realisatie van natuurbehoud en herstel in deze 24 natuurgebieden. Dit heeft grote maatschappelijke impact op grondeigenaren en omwonenden waardoor er nauwe procesmatige en procedurele begeleiding vereist wordt. Op begrijpelijke wijze wordt gecommuniceerd op een manier die aansluit bij de beleving van betrokkenen in de projecten. De verschillende projecten bewegen allemaal vanuit de huidige planvormingsfase richting een realisatiefase. De ontwikkelingsfase wordt afgerond met een ruimtelijk plan. Een proces dat sterk afhankelijk is van een zorgvuldige procedure en goede procescommunicatie.


Concreet zullen jouw werkzaamheden zijn het procedureel en communicatief begeleiden van ruimtelijke planvormingsprocessen. Je begeleidt de ruimtelijke planvormingsprocedures en bereidt deze voor, je maakt en bewaakt procesafspraken met betrokken projectleiders en communicatieadviseurs en je adviseert en begeleidt het bijbehorende communicatietraject. 

Functie eisen

·         Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding

·         Minimaal 3 jaar werkervaring met ruimtelijke planvormingsprocessen in de periode 2010-2018

·         Ervaring in een communicatierol bij een overheidsorganisatie

·         Enkele jaren werkervaring opgedaan met ruimtelijke planvorming

·         Ervaring met (uitvoeringsprojecten in) het werkveld natuurlijk/landelijk gebied

·         Je bent flexibel inzetbaar (incidentele activiteiten in avonduren horen bij het werkpakket)

recruiter van de vacature

Romy Wennekes

recruiter van de vacature

Romy Wennekes