GZ-psycholoog Ouderen

 • Category zorg-vvt zorg-zorg overig
 • Region noord-brabant
 • opleidingsniveau wo
 • remoteId 9059322

Over de functie


In de zorg voor ouderen neemt de ouderenpsychologie een steeds belangrijker plaats in. Als GZ-psycholoog zet jij je graag in om de drempel voor ouderen naar psychologische hulpverlening te verlagen. Het leidt tot minder psychische gezondheidsproblemen en voorkomt onnodige medicalisering. Huisartsen zien dat psychologische hulp voor ouderen goed toepasbaar en effectief is. 

Na een herseninfarct kan men bijvoorbeeld last krijgen van een depressie en angstaanvallen.  Angst om naar bed te gaan, angst om te slapen. Op een latere leeftijd is het ook mogelijk om last te krijgen van burnoutklachten en paniekaanvallen. Cognitieve therapie kan hierbij helpen.

Vind jij het leuk om in een multidisciplinair team te werken en jouw kennis als GZ Psycholoog in te zetten in een mooie branche die volop in ontwikkeling is? Neem een kijkje in de Ouderenzorg!

Maandag® Breda is voor de regio West- & Midden-Brabant op zoek naar jou als vakbekwame GZ Psycholoog. Vanuit organisaties binnen de Ouderenzorg krijgt Maandag® regelmatig de vraag om tijdelijke en vaste functies in te vullen.

Vanuit een Vast Dienstverband ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers en kun je lange of korte projecten uitvoeren. Vanzelfsprekend misschien, maar niet geheel onbelangrijk: je kunt er ook voor kiezen om op termijn in dienst te treden bij de Ouderenzorg organisatie zelf.


Je takenpakket zal per opdracht anders zijn, maar kan onder andere bestaan uit:


 • Verrichten van psychologisch onderzoek door middel van gesprekken, observaties en het afnemen van tests
 • Ondersteunen en adviseren van de multidisciplinaire teams in het omgaan met gedragsproblemen
 • Zorg dragen voor de behandeling en begeleiding van cliënten en hun cliëntsysteem
 • Voeren van intakes en behandelingen zowel individueel als in groepsverband
 • Als lid van het multidisciplinair team meewerken aan het opstellen van belevingsgerichte zorgplannen en de verwezenlijking van een optimaal woon- en leefklimaat
 • Deelnemen aan intervisies en (multidisciplinaire) overleggen
 • Binnen de Ouderenzorg kun je te maken krijgen met diverse doelgroepen, zoals bijvoorbeeld PG of Somatiek. Deze afdelingen kunnen zowel grootschalig als kleinschalig zijn qua setting.


Functie eisen

Werkt u als gezondheidszorgpsycholoog met ouderen, of maakt u binnenkort de overstap naar de ouderenzorg? Wij zoeken een GZ-psycholoog die het multidisciplinair team komt versterken. Werken bij maandag® staat garant voor diversiteit en mogelijkheden. Je diagnosticeert, indiceert en behandelt binnen een multidisciplinair team. Je kunt optreden als hoofdbehandelaar, doet consultaties voor zowel interne als externe partijen en draagt bij aan scholing en deskundigheidsbevordering.

Als toekomstige professional van maandag® ben je flexibel en multi-inzetbaar.

 • Een afgeronde opleiding tot GZ-Psycholoog en een geldige BIG-registratie en AGB-code;
 • Ruime kennis en ervaring op het gebied van diagnostiek, behandeling en onderzoek;
 • Goede sociale vaardigheden, je moet kunnen luisteren, motiveren en omgaan met weerstand;
 • Cultuursensitiviteit om met deze bijzondere doelgroep goed om te gaan;
 • Integriteit en enthousiasme;
 • Klantgerichtheid en resultaatgerichtheid.


Alleen sollicitaties die aan bovenstaande eisen voldoen worden in behandeling genomen.

Wij bieden

Maandag® biedt jou de gelegenheid om je expertise bij diverse organisatie in te zetten en uit te breiden. Daar wordt de zorgbranche blij en beter van, maar jij ook! Bij Maandag® koppel je dus de voordelen van een vaste werkgever aan de voordelen van flexibel werken! Daarnaast ontvang je een uitstekend salaris dat recht doet aan jouw kennis en ervaring (conform de salarisschalen). Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.

Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten over deze opdracht? Of heb je algemene vragen over de mogelijkheden bij de grootste detacheerder in de publieke sector? Ik vertel je er graag meer over!

Jij zorgt graag voor mensen, wij zorgen graag voor jou.


recruiter van de vacature

Nicolette Kommers

recruiter van de vacature

Nicolette Kommers