Juridisch adviseur

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9055731

Over de functie

Voor onze opdrachtgever in Overijssel ben ik op zoek naar een ervaren juridisch adviseur voor 16 – 24 uur per week.


De afdeling waarop je werkzaam zult zijn, houdt zich bezig met juridische advisering, gemeentebrede juridische taken, de behandeling van bezwaar- en beroepschriften, de behandeling van klachten, en belastingen en verzekeringen.


Jij adviseert de gemeente op breed terrein over voorkomende juridische vraagstukken. Dat kan gaan om vragen op zowel bestuursrechtelijk als privaatrechtelijke terrein. De werkzaamheden variëren van het opstellen en toetsen van contracten tot advisering over subsidieverlening, (juridische) kwaliteitsonderzoeken, Wob-verzoeken en het opstellen van regelgeving. Ook wordt geadviseerd over de juridische aspecten van samenwerkingsverbanden en beleid en uitvoering in het Sociaal Domein.


Je bent in staat om met diverse mensen binnen de organisatie een gedegen juridisch, maar ook gedragen advies te geven. Verwacht wordt dat je zelfstandig bent, snel kunt schakelen en op verschillende niveaus in de organisatie kunt adviseren.

Functie eisen

·         Afgeronde WO opleiding Rechten

·         Minimaal 2 jaar werkervaring als juridisch adviseur bij een gemeente

·         Werkervaring met het geven van juridisch advies in het sociaal domein bij een gemeente

·         Ervaring met het geven van advies op het gebied van samenwerkingsvormen op de Wet gemeenschappelijke regelingen

recruiter van de vacature

Romy Wennekes

recruiter van de vacature

Romy Wennekes