Jurist Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9043732

Over de functie

Jouw dag is nog maar net begonnen als de eerste vraag zich al aan dient. Enige tijd geleden heeft een toezichthouder een overtreding geconstateerd bij een bedrijf in jouw gemeente. Uiteraard hebben jullie deze ondernemer meerdere malen de kans gegeven om de overtreding ongedaan te maken. Je legt natuurlijk niet zomaar een boete op, het liefst komen jullie er in goed overleg samen uit. Bij een nieuwe inspectie is echter helaas gebleken dat, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, de ondernemer geen stappen heeft gezet om de zaken op orde te krijgen. De gestelde termijnen zijn inmiddels verlopen, het wordt nu tijd om te handhaven. Je bent verantwoordelijk voor verslaglegging van je bevindingen en legt nu een sanctie op. Dit communiceer je naar de betreffende ondernemer, met als uiteindelijke doel dat de geldende wet- en regelgeving toch wordt opgevolgd.

In de functie van Jurist Handhaving adviseer je bij uiteenlopende onderwerpen binnen jouw vakgebied. Je houdt je bezig met het controleren op de naleving van wet- en regelgeving, in opdracht van de gemeente. Vanuit een tijdelijk óf vast dienstverband bij Maandag ga je bij diverse opdrachtgevers aan de slag. Hierdoor maak je kennis met veel verschillende bedrijven en gemeenten en doe jij een schat aan nieuwe kennis en vaardigheden op. Op deze manier heb je niet alleen constant zicht op een leuke nieuwe uitdaging, maar heb je ook nog eens de mogelijkheid om jezelf volop te ontwikkelen! 

Functie eisen

·       HBO of WO opleiding Rechten

·       Kennis van bestuursrecht, handhaving

·       Minimaal een jaar juridische ervaring (werk of stage) binnen een gemeente

·      Je bent integer en durft beslissingen te nemen

· Daarnaast zorg jij er voor dat je kennis met betrekking tot vernieuwingen in de wet- en regelgeving altijd op orde is. 

recruiter van de vacature

Erik Bakker

recruiter van de vacature

Erik Bakker