Teamleider IT

  • Category ict
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9043523

Over de functie

Als Teamleider IT ben je met de andere teamleiders integraal verantwoordelijk voor de IT operatie. Hieronder vallen de clusters techniek & change, functioneel beheer, service organisatie en IT projecten. Je bent leidinggevende van circa 30 medewerkers binnen een aantal van deze clusters. Je legt verantwoording af aan de CIO/Afdelingsmanager.


Je geeft leiding aan meerdere clusters in de IT operatie en je zorgt ervoor dat de IV voorzieningen beschikbaar zijn. Je bent lid van het MT en als zodanig mede verantwoordelijk voor het totale resultaat en het strategisch beleid van de afdeling. Je bent met de overige teamleiders verantwoordelijk voor de realisatie van de productie in de IT operatie en de totale IT dienstverlening. Daarnaast zorg je voor een goede en optimale procesinrichting volgens de principes van het lean management, afstemming met organisatieonderdelen binnen en buiten de afdeling en bevorder je een actieve samenwerking met de andere clusters en afdelingen. Je bent contactpersoon bij problemen en escalaties naar de business.


Vanzelfsprekend ben je verantwoordelijk voor het personeelsmanagement, voert verzuim-,functionerings- en beoordelingsgesprekken, gesprekken over het persoonlijk werkcontract en persoonlijk ontwikkelplan. Je draagt zorg voor kennisontwikkeling bij de medewerkers en faciliteert en stimuleert hen in hun ontwikkeling.

Functie eisen

We zoeken een Teamleider IT met WO werk- en denkniveau, met een opleiding richting bedrijfskunde/informatiekunde. Je hebt kennis van informatie technologie, daarbinnen kennis van zowel applicaties, gegevens als infrastructuur. Je hebt kennis van en ervaring met bedrijfs- en IT processen in een complexe organisatie, organisatie inrichting, proces- en kwaliteitsmanagement en informatiemanagement. Je hebt meer dan 5 jaar ervaring als operationele teammanager in een complexe IT omgeving en met operationele aansturing van complexe outsourcing van infrastructuur in combinatie met SaaS oplossingen.


Coachen, samenwerken, resultaatgericht handelen, besluitvaardig, overtuigen, analyseren en delegeren zijn competenties die jij goed ontwikkeld hebt. Daarnaast heb je geen moeite met plannen en organiseren. Gezien het vakgebied en de opgave van de gemeentelijke organisatie is verandering de constante factor. Er wordt dan ook van de Teamleider IT verwacht dat hij of zij alle medewerkers kan enthousiasmeren en inspireren in een veranderende omgeving, zodat zij met volle inzet en plezier werken voor de organisatie en blijven investeren in hun eigen ontwikkeling.

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva