Senior Woonconsulent

  • Category woningcorporaties
  • Region groningen
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9042183

Over de functie

Als Woonconsulent ben jij de spil tussen huurders, de woningcorporatie en instanties. Ben jij de daadkrachtige, oplossingsgerichte en communicatief sterke HBO-er die ik zoek?


Als Woonconsulent heb je een informerende en adviserende rol wanneer mensen een woning zoeken, wijs je woningen toe en bemiddelt als er conflicten ontstaan. In dat soort gevallen moet je snel schakelen met diverse instanties om een oplossing te zoeken. Zo'n oplossing bestaat bijvoorbeeld uit het regelen van een tijdelijke woning of het inschakelen van een maatschappelijk werker. Je onderhoudt contacten met bewonerscommissies en huurders en zet je in voor een veilige, leefbare wijk.

Onderwerpen waarmee je in aanraking komt zijn onder andere huursubsidie, onderhoud en mogelijke verbeteringen van de woonomgeving. Meldingen archiveer je en je voert alle administratieve handelingen uit die daarbij komen kijken. Zo verzorg je nota's, huurcontracten, bezwaarschriften en meer.

Een Woonconsulent fungeert als tussenpersoon voor huurders, de woningcorporatie en instanties. Het is daarom belangrijk dat je goed met mensen om kan gaan en zeer goed kan communiceren. Je hebt empathisch vermogen en stelt je proactief op.

Functie eisen

- Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding;

- Minimaal een jaar relevante ervaring binnen een woningcorporatie;

- Ervaring met projectbegeleiding op het gebied van leefbaarheid;

- Kennis en ervaring op gebied van sociaal beheer en huurrecht;

- Je bent communicatief sterk, durft initiatief te nemen en je hebt goed ontwikkelde organisatorische capaciteiten.

recruiter van de vacature

Rick Fokkens

recruiter van de vacature

Rick Fokkens