Planeconoom

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland flevoland
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9041495

Over de functie

Ga aan de slag met de ontwikkeling van een uniek stuk stad op een fantastische plek in Nederland. Nieuwsgierig? Lees wat je precies gaat doen!

Voor deze grote groeiende stad zijn wij op zoek naar een ervaren planeconoom. Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een aantal innovatieve nieuwe gebieden en aan het bestaande stedelijk gebied. Dit moet uitmonden in o.a. de realisatie van ruim 1000 woningen per jaar. De afdeling Gebiedsontwikkeling zorgt ervoor dat invulling wordt gegeven aan deze ambitie. Om dit waar te maken is de afdeling Gebiedsontwikkeling op zoek naar een zeer ervaren planeconoom

Dit ga je doen

Als senior planeconoom ben je verantwoordelijk voor de planeconomische advisering over de financiële haalbaarheid en de ontwikkelstrategie van complexe ruimtelijke gebieds- en projectopgaven vanaf de eerste voorbereiding tot en met de uitvoering. Je stelt grondexploitatieberekeningen, exploitatieplannen, haalbaarheidsstudies en risicoanalyses op.

Je analyseert afwijkingen en adviseert en informeert opdrachtgevers. Je bent betrokken bij onderhandelingen met marktpartijen en/of publieke partijen over exploitatieovereenkomsten en gronduitgiftes. Je bepaalt, mede in samenspraak met gronduitgevers, projectleiders en projectmanagers de financiële strategie en de contractvorming bij gebieds- en vastgoedontwikkelingen.

De tijd van uitsluitend de inzet van het traditionele grondbedrijf ligt al weer een tijd achter ons. Met de verandering naar een meer faciliterende en/of regisserende rol van de gemeente is er behoefte aan meer maatwerk per ruimtelijke opgave. Dit maatwerk vraagt om verbreding van financiële kennis en expertise.

Dit breng je mee:

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in het betreffende vakgebied. Je hebt grondige kennis en een ruime ervaring op het vakgebied van planeconomie. Je houdt ervan om voorop te lopen in de visie- en kennisontwikkeling van het vakgebied en dit om te zetten naar werkbare adviezen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je bent resultaat- en klantgericht. Je kunt gemakkelijk contacten leggen en onderhouden van uiteenlopend niveau. Je houdt ervan om sturing te geven en samen met anderen resultaten te bereiken. Door je enthousiasme lukt het je om anderen mee te krijgen; door je gestructureerde manier van werken bereik je op tijd je doel. Schriftelijk en mondeling communiceren gaat je gemakkelijk af.

Functie eisen

• Een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in de richting Planologie

• Minimaal 5 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 10 jaar als planeconoom (Referentie vereist)

• Bij voorkeur heb je ervaring met grondexploitaties, opgedaan in de afgelopen 3 jaar bij of voor een overheidsinstantie.

Competenties

Vernieuwend, omgevingsbewust, communicatief, initiatiefrijk en resultaatgericht.

recruiter van de vacature

Moniek Teunissen

recruiter van de vacature

Moniek Teunissen