Psychiatrisch verpleegkundige

  • Category zorg-ggz
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau mbo hbo
  • remoteId 9041492

Over de functie

Zoek jij als verpleegkundige naar variatie? Vind je juist de complexe, psychiatrische problematiek ontzettend interessant? Wil jij graag de combinatie van begeleider en verpleegkundige? Dan zoek ik jou.

Voor een opdrachtgever in Amsterdam zoek ik een verpleegkundige met veel interesse in high care en/of intensive care. De keuze is aan jou. Het is mogelijk om werkzaamheden op beide afdelingen te combineren. Belangrijk is dat je veel interesse hebt in een patiëntenpopulatie die zowel op vrijwillige als op gedwongen kader zijn opgenomen. Hierbij gaat het om patiënten met complexe, psychiatrische problematiek.

Op de opnameafdeling high care vorm je samen met een collega een 'mentor duo'. Je stelt de behandelplannen op, voert deze uit en evalueert ze. Verder heb je binnen de gemaakte afspraken veel vrijheid. Daarnaast loods je jouw toegewezen patiënten de dag door. Hierbij blijf je het overzicht houden over dát wat voor de patiënt van belang is. Je legt ideeën voor en bespreekt deze met de eindverantwoordelijk behandelaar. Tot slot is schakelen van groot belang. Zo krijg je regelmatig te maken met diverse ketenpartners, zoals politie, buurtregisseurs, huisartsen en RIBW's. Binnen het team steekt men veel energie in preventieve zorg en opleiden van leerling verpleegkundigen of stagiaires. Een bijdrage leveren aan hogere kwaliteit van zorg en vakinhoudelijke ontwikkeling wordt zeer gewaardeerd.

Op de opnamedeling 'intensive care' kom je meer in aanraking met acute, psychiatrische problematiek. Vaak gaat het hierbij om crisisopname.

Samen met je collega's binnen een multidisciplinair teamverband streef je naar het creëren van een optimaal verblijfs- en herstelklimaat waarbij de patiënten zich veilig en gesteund voelen. Jij begeleidt de groep, signaleert en rapporteert veranderingen en stelt verpleegkundig behandelplannen op. Binnen het multidisciplinaire team heerst er een 'open leer klimaat' waarbij veel aandacht is voor feedback en reflectie. "Zo vindt er multidisciplinair overleg plaats en zijn er verschillende werkgroepen.

Affiniteit met heftige problematiek? Neem gerust contact met mij op.

Dienstverband is voor langere tijd.

Functie eisen

  • In het bezit van MBO of HBO Verpleegkunde diploma.
  • Werkervaring opgedaan binnen de psychiatrie.
  • Bereid om aangeboden bijscholing te volgen.
  • Flexibel qua diensten (dag, avond, nacht en weekend).

recruiter van de vacature

Emma Brinkman

recruiter van de vacature

Emma Brinkman