Wijkverpleegkundige

  • Category zorg-vvt zorg-zorg overig
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau mbo hbo
  • remoteId 9040244

Over de functie

Voel jij je betrokken bij kwetsbare ouderen en wil je als zorgprofessional bijdragen aan de inhoud en vormgeving van de beste zorg? Dan ben jij de Wijkverpleegkundige die wij bij Maandag® zoeken.


Hoe ziet jouw dag eruit?

Sophie springt maandag ochtend op de fiets en terwijl ze onderweg is denkt ze na over de prioriteiten van haar dag. “Ik heb vandaag een overleg met de fysiotherapeut, ik moet nog wat kantoorwerkzaamheden doen, oh, en ik heb vandaag ook nog een intake met een cliënt!” Sophie is wijkverpleegkundige en heeft veelal te maken met complexe zorgvraagstukken. Ze heeft het totaaloverzicht in de wijk en is hiermee de spin in het web. Ze indiceert, coördineert en ziet toe op de juiste zorg. “


Als Wijkverpleegkundige bij Maandag® krijg je de mogelijkheid om je expertise via meerdere organisaties in te zetten.


De functie van Wijkverpleegkundige is zeer divers. Je geeft verpleging, verzorging en huishoudelijke zorg aan huis. Verder indiceer en her indiceer je ook de zorg van nieuwe cliënten en ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor de coördinatie van de zorg. Als Wijkverpleegkundige maak je ook wijkanalyses om te kijken welke problemen het meeste in de wijk voorkomen. Je maakt voor de wijkproblemen een plan, denk hierbij aan voorlichting geven, of een koffie-ochtend regelen voor eenzame ouderen. Daarbij overleg je met andere organisaties in de wijk. Met de politie bijvoorbeeld, of met de GGD over hoe mensen in een wijk gezonder kunnen leven. Wijkverpleegkundigen coachen de leden van hun team, en baseren hun handelingen bij voorkeur op evidence-based methoden. Daarnaast verlenen ze verpleegkundige zorg bij cliënten. Omdat de wijkverpleegkundige hbo-opgeleid is, wordt ze bij complexere zorgvragen ingezet. Denk hierbij aan een cliënt met alzheimer, hoge bloeddruk, en hartfalen.

Functie eisen

• Je hebt een HBO-Verpleegkunde diploma (niveau 5)

• Je hebt kennis van diverse doelgroepen waaronder PG, NAH en GP om gerichte zorg te kunnen bieden.

• Je bent BIG geregistreerd


In overleg zijn de startdatum en uren bespreekbaar.

Bij Maandag® zoeken we Wijkverpleegkundigen voor regio Midden-Brabant en Oost-Brabant.


Wij bieden jouw als Wijkverpleegkundige een marktconform salaris conform de VVT CAO. Wij vergoeden alle zakelijke reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Samen met Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkelingen en volg je diverse cursussen en trainingen. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden. Tevens is er een mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een vast dienstverband.

recruiter van de vacature

Dominique van Ierssel

recruiter van de vacature

Dominique van Ierssel