Teamleider Infrastructuur en Servicedesk

  • Category ict
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9031998

Over de functie

Onze opdrachtgevers staan aan de vooravond van een digitale transformatie. De stip op de horizon is – in lijn met de landelijke ontwikkelingen – volledige digitalisering en verregaande automatisering van onze dienstverlening en bedrijfsvoering.

Om volledig digitaal te kunnen werken is veel nodig, zoals:

•digitalisering samen met de samenleving en ambtelijke organisatie vormgeven;

•bestuur, management en medewerkers opleiden voor het functioneren in een digitale samenleving;

•flexibele, plaats- en tijdonafhankelijke werkplekken inrichten;

•onze A&I organisatie doorontwikkelen tot een volwaardige dienstverlener op het terrein van informatisering en automatisering.

Kortom, wij staan voor een volledige transformatie in kijken, denken en werken.

Binnen onze gebruikersorganisatie zullen (IT-) vernieuwingsverzoeken steeds vaker ontstaan vanuit Agile/Scrum ontwikkeltrajecten. De afdeling A&I is gestart met het inrichten van processen conform ITIL V3 en gaat starten met de implementatie van enkele BiSL processen.

Onze uitdaging ligt in het laten werken in samenhang van deze ontwikkelmethoden en procesmodellen. Onze architectuur zal zich ondertussen ontwikkelen van een nog traditionele on-premise infrastructuur naar een hybride cloudarchitectuur, waarbinnen SaaS-oplossingen en een public PaaS een steeds belangrijker rol gaan krijgen.

Het team

De afdeling A&I bestaat uit de teams Advies & Projecten, Infrastructuur & Sevicedesk, Applicaties, Informatievoorziening en Basisregistraties. De afdeling A&I is verantwoordelijk voor ICT beheer en onderhoud, de basisregistraties, het projectmanagement & advies én de documentaire informatievoorziening.

De afdeling zit in een transformatie fase en dit kan gevolgen hebben voor de structuur. Daarom is er gekozen voor tijdelijke invulling van deze positie.

De opdracht loopt 31 december 2018 er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

Functie eisen

Als teamleider Infrastructuur & Sevicedesk weet jij dat voor succesvolle gemeentelijke dienstverlening ICT noodzakelijk is. Voor het team Infrastructuur & Servicedesk is het ontwikkelen van een traditionele on-premise infrastructuur naar een hybride cloudarchitectuur een belangrijke transformatie. Zowel voor de betrokken ICT- en SD-medewerkers als voor de gebruikersorganisatie. Jij vindt het gebruik cloudoplossingen noodzakelijk en ziet het als een uitdaging om jouw team te begeleiden in deze transitie en de bijbehorende consequenties. Voorbeelden zijn de verschuiving van operationele ICT’ers naar ICT’ers die regisserend werkzaam zijn, die onder architectuur kunnen werken, die een spil vormen in het netwerk van applicatie- en technologieleveranciers en zich bezighouden met contractmanagement. Een verschuiving van eerstelijn ondersteuning bij vragen of incidenten naar – met de komst van Office365 en meer personal devices – meer inhoudelijke werkplekondersteuning richting gebruikers.

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor de resultaten van het team en de dagelijkse aansturing/coaching van haar professionals. In de rol van teamleider werk je intensief samen met de andere teams binnen de afdeling A&I. Klant- en procesgericht denken en handelen past bij jou. Jij vindt innovatie belangrijk en bent van nature een communicator tussen interne en externe partijen. Jij kan goed inschatten waar prioriteiten liggen binnen jouw team. Hierop stuur jij dan ook aan, stelt grenzen en organiseert de beheer- en servicedeskcapaciteit. Jij bent verantwoordelijk voor het beheer van het netwerk, het systeembeheer, de technische aspecten van informatiebeveiliging en de Servicedesk. Jij weet teamleden te inspireren en te motiveren. Draagvlak in het team vind jij belangrijk, waardoor jij medewerkers betrekt in de transitie naar de hybride cloudarchitectuur. Daarnaast heb jij een proactieve rol in organisatie brede ontwikkelingen.

Verder heb je als teamleider de volgende taken:

•Je verzorgt de operatie en vernieuwing van alle infrastructurele componenten;

•Je verzorgt de eerstelijns ondersteuning aan de gebruikersorganisatie en de ontwikkeling daarvan;

•Je rapporteert aan en bent in gesprek met het afdelingshoofd A&I over het realiseren van de servicemanagementprocessen en producten binnen gestelde kaders, doelen, planning, tijd en geld;

•Je realiseert met het team de vast te leggen doelstellingen op de verschillende terreinen;

•Je bent sparringpartner op tactisch en operationeel niveau en kan goed schakelen op verschillende organisatieniveaus.

•Informatica opleiding op HBO/WO werk en denkniveau;

•Aantoonbare leidinggevende ervaring en capaciteiten;

•Kennis en ervaring met BiSL en ITIL.

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva