Planeconoom

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9031845

Over de functie

Wat ga je doen?

Als planeconoom ben je de financiële rechterhand van de projectleider en adviseer jij hem over financieel economische aspecten/strategieën bij voorgestelde ruimtelijke ontwikkelingen. Daarbij ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van grondexploitaties, haalbaarheidsstudies en het financieel beheer daarvan waarbij de koppeling tussen de inhoud, geld en risico’s belangrijk is.

Als Planeconoom wordt je zelfstandig op ruimtelijke projecten ingezet. Bij grote en complexe projecten wordt de samenwerking met andere planeconomen en andere afdelingen gezocht. Hiernaast levert de planeconoom als onderdeel van de afdeling een bijdrage aan de afdelingsoverstijgende producten zoals de Meerjarenprognose Grondexploitaties.

Waar ga je werken?

De afdeling Planeconomie is gehuisvest in het gemeentehuis van deze grote gemeente en werkt in een open en flexibele omgeving tussen andere afdelingen die zich bezig houden met de ruimtelijke projecten. Samenwerken met het projectmanagementbureau, grondzaken, stedenbouw en de overige beleidsafdelingen is dagelijkse kost om de projecten tot een succes te maken.

De afdeling Planeconomie bestaat uit 19 medewerkers. Je werkt zelfstandig en in teamverband met de andere planeconomen aan projecten zodat onderling de benodigde kennis wordt gedeeld.

Werken bij de afdeling Planeconomie betekent werken aan een sterk groeiende stad met al haar kansen en uitdagingen. Dit doe je binnen de Dienst Stedelijke Ontwikkeling met ruim 300 collega’s die op een professionele wijze samenwerken aan ruimtelijke projecten.

De afdeling Planeconomie heeft als doel om met de beschikbare middelen zoveel mogelijk rendement te behalen in gebiedsontwikkelingen. Naast het opstellen van business cases is een belangrijk onderdeel van het werk te zorgen dat projecten binnen de financiële kaders worden ontwikkeld en waar nodig bijgestuurd.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Een opleiding op HBO of universitair niveau;

Tussen de 2-5 jaar relevante werkervaring;

Kennis van en ervaring met projectmatig werken, ruimtelijke ontwikkeling en bij voorkeur gemeentelijke procedures;

Goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden;

Financieel en analytisch vermogen.

Wat bieden wij?

Salarisschaal 11 met een maximum salaris van € 4.859,- bij een volledige werkweek van 36 uur.

Werken in een team van ervaren professionals met als werklocatie het stadhuis van deze grote gemeente (treinstation op loopafstand)

Indiensttreding bij de gemeente na detachering van ca. 1 jaar.

Een 36-urige werkweek;

Goede primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden. Een intern trainingsinstituut wat gratis trainingen aanbied welke je onder werktijd (dus betaald) kan volgen!

recruiter van de vacature

Maurice Vermeul

recruiter van de vacature

Maurice Vermeul