GGZ Agoog

  • Category zorg-ggz
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9031435

Over de functie

Een belangrijke beroepsgroep binnen het primaire proces in de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg (verder aangeduid met ggz) zijn de agogen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 19% van de medewerkers binnen de ggz werkzaam zijn binnen de agogische beroepsgroep (GGZ Nederland, 2010a). Dit komt overeen met ongeveer 16.000 medewerkers. Hiermee is de agogische beroepsgroep de tweede beroepsgroep binnen de ggz

Wat zijn jouw taken?

• Je begeleidt mensen met een psychiatrische problematiek waarbij eisen gesteld worden aan het stimulerend en motiverend vermogen. Eisen worden gesteld aan luistervaardigheid, empathie, overtuigingskracht, geduld en tact.

• Daarnaast geef je invulling aan de rol van persoonlijk begeleider en ben je de vertrouwenspersoon van de individuele cliënt;

• Aan de hand van het herstelassessment stel je samen met de cliënt een herstelplan op;

• Participatie in de 24-uurszorg;

• Je voert interventies uit gericht op het voorkomen van escalaties;

Waar kom je te werken?

De zorginstelling is een specialistische GGZ-zorgaanbieder in Midden- en West-Brabant. Zij bieden de best passende specialistische behandeling en ondersteuning. Deskundig, met aandacht, doortastend en in samenwerking met partners in de zorg. Ruim 1.800 medewerkers en 250 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor ongeveer 11.000 cliënten per jaar, in een organisatie die altijd volop in ontwikkeling is.

Het team woonbegeleiding is een enthousiast, open en gemêleerd team. Zij hebben met elkaar gemeen dat zij samen met haar cliënten op zoek willen naar hun krachten en mogelijkheden. Om zo samen met hen de stappen te maken richting herstel. Collega’s (onder)steunen elkaar maar spreken elkaar ook aan.

De standplaats is Breda.

Aantal uur per week: 32

Functie eisen

Om in de GGZ kwalitatief hoogstaand werk te kunnen leveren, is het noodzakelijk meerdere (ggz-specifieke) competenties te bezitten. Hierbij gaat het om een combinatie van kennis, vaardigheden en specifieke houding, die tezamen leiden tot het (kunnen) aanbieden van een goede kwaliteit van zorg/ondersteuning aan de cliënt.

• Een afgeronde relevantie beroepsopleiding Sociale Studies, een geldige registratie bij het Registerplein en aantoonbare ervaring in de psychiatrie.

• Je hebt affiniteit met de doelgroep en kan invulling geven aan Herstel Ondersteunende Zorg (HOZ)

• Goede uitdrukkingsvaardigheid is vereist in het kader van de contacten met de cliënten met verschillende achtergronden en zorgbehoeften als ook voor de contacten met leden van het multidisciplinaire team.

• Jij hebt een duidelijke visie op je eigen rol in de zorgverlening en hanteert een klantgerichte, respectvolle benadering met oog voor wensen en belangen van de cliënt

• Daarnaast kan jij om gaan met de diversiteit aan hulpvragen, ben je resultaatgericht en kun jij zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Alleen sollicitaties die aan bovenstaande eisen voldoen worden in behandeling genomen.

Wij bieden

Maandag® biedt jou de gelegenheid om je expertise bij diverse organisatie in te zetten en uit te breiden. Daar wordt de zorgbranche blij en beter van, maar jij ook! Bij Maandag® koppel je dus de voordelen van een vaste werkgever aan de voordelen van flexibel werken! Daarnaast ontvang je een uitstekend salaris dat recht doet aan jouw kennis en ervaring (conform de salarisschalen). Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.

Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten over deze opdracht? Of heb je algemene vragen over de mogelijkheden bij de grootste detacheerder in de publieke sector? Ik vertel je er graag meer over!

Jij zorgt graag voor mensen, wij zorgen graag voor jou.

recruiter van de vacature

Nicolette Kommers

recruiter van de vacature

Nicolette Kommers