Verpleegkundig specialist GGZ

  • Category zorg-ggz
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9031392

Over de functie

Als verpleegkundig specialist ggz (VSggz) ben je een expert in het verlenen van psychiatrisch verpleegkundige zorg, in de rol van regiebehandelaar. Als verpleegkundig specialist heb je een breed takenpakket waarbij een combinatie gemaakt wordt tussen directe patiëntenzorg en kwaliteitsverbetering van de verpleging. Je hebt een duidelijke visie van hoe zaken efficiënter kunnen en hoe je patiënten en hun naasten het beste kunt begeleiden bij de algehele verpleging. Daarnaast weet je uit ervaring welke gevoelens bepaalde ziektebeelden met zich meebrengen. De combinatie van deze twee zijtakken maakt jouw werk veelzijdig en uitdagend! Samen met een behandelteam zorg je ervoor dat er een optimale afstemming is tussen alle betrokken behandelaars. Daarnaast werk je als praktijkonderzoeker, innovator en coach.

Het leveren van goede patiëntenzorg staat voorop. Verder kun je individuele verpleegkundigen en teams begeleiden. Je adviseert over zorgbeleid en hebt een proactieve rol bij het ontwikkelen van de ggz-verpleegkunde op behandelinhoudelijk en procesmatig gebied, waardoor het zorgaanbod verbetert.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Om 8.00 uur start jouw dag met het langs gaan van de verpleegpost voor bijzonderheden. Daarna kijk je even wie er wakker is, begroet jij de cliënten en de collega’s en uiteraard ben je niet verlegen om een praatje. Rond half 9 wordt er gestart met de dagopening. Hoe gaat het met de cliënten? Wat is er nodig aan bijstelling medicatie. Vervolgens is het tijd voor het digibord. Alle klanten worden besproken op beleid, wat te doen die dag of in de week. Crisis en opnamen besprekingen sla jij natuurlijk ook niet over.

Gedurende de dag staan er verschillende punten op jouw to-do list; zo plan jij opnames in, voer jij individuele behandel gesprekken, schrijf je ontslagbrieven en controleer jij de medicatie. Sommige onderdelen van het programma doe jij actief mee, dit ter bevordering van het persoonlijke contact.

Samen met een klinisch psycholoog houd jij je daarnaast bezig met het opzetten van een deeltijd behandeling en intensieve hoge treatment. Een innovatief traject waar jij veel energie van krijgt!

Tevens is het belangrijk dat jij jouw registratie bijhoud en dat jij dus regelmatig onderwijs volg en inter collegiale toetsingen. Gelukkig heeft Maandag® haar academy, waardoor jij met collega’s intervisie kan volgen.

De standplaats en het aantal uur zijn uiteraard bespreekbaar.

Functie eisen

• Je bent BIG-geregistreerd
• Naast je HBO-V heb je een aanvullende master tot verpleegkundig specialist gevolgd
• Je hebt ervaring opgebouwd als verpleegkundige in de directe patiëntenzorg
• Je bent wettelijk bevoegd om een medisch traject te starten en mag hierom specifieke medicatie toedienen zonder directe supervisie
• Je bent communicatief zeer vaardig en kunt goed overleggen en samenwerken in een multidisciplinair team

Alleen sollicitaties die aan bovenstaande eisen voldoen worden in behandeling genomen.

Wij bieden

Maandag® biedt jou de gelegenheid om je expertise bij diverse organisatie in te zetten en uit te breiden. Daar wordt de zorgbranche blij en beter van, maar jij ook! Bij Maandag® koppel je dus de voordelen van een vaste werkgever aan de voordelen van flexibel werken! Daarnaast ontvang je een uitstekend salaris dat recht doet aan jouw kennis en ervaring (conform de salarisschalen CAO GGZ). Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.
Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten over deze opdracht? Of heb je algemene vragen over de mogelijkheden bij de grootste detacheerder in de publieke sector? Ik vertel je er graag meer over!

Jij zorgt graag voor mensen, wij zorgen graag voor jou.

recruiter van de vacature

Nicolette Kommers

recruiter van de vacature

Nicolette Kommers