Senior recruiter externe inhuur

  • Category woningcorporaties
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9031122

Over de functie

Jij start jouw dag met een kop koffie of thee, samen met jouw twee collega’s ben jij die dag verantwoordelijk voor het uitvoeren van het wervingsbeleid. Als senior recruiter externe inhuur ga jij tijdelijk de externe medewerkers rekruteren. Door jouw brede marktkennis van externe inhuur is het voor jou geen probleem om trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te signaleren en te vertalen naar Port of Rotterdam.

Naast de goede samenwerking met jouw twee collega’s, werk jij ook nauw samen met de business. Jij regisseert, adviseert en ondersteunt bij het werven, selecteren en aannemen van de geschikte externe kandidaten en zorgt ervoor dat zij op de juiste positie en op het juiste moment aanwezig zijn.

Dit is nog niet alles, want Port of Rotterdam gaat het beleid en het administratieve proces met betrekking tot de externe inhuur namelijk herinrichten, dus zij verwachten van jou een proactieve houding. Deze houding zorgt ervoor dat jij met de beste verbetervoorstellen komt om het proces van de externe inhuur te professionaliseren.

Jouw missie: ‘door mijn verbetervoorstellen en oplossingsgerichte en dienstverlenende instelling, kan aan het einde van de periode het beleid omtrent de externe inhuur vastgelegd worden en definitief ingebed worden in de organisatie.’

Is dit jouw streven?

Functie eisen

Jij:

- Bent een recruiter met minimaal 5 jaar ervaring op een centrale inhuurdesk;
- Hebt een brede marktkennis van externe inhuur;
- Hebt kennis van het systeem Netive marktplaats inclusief het stellen van meetbare eisen, wensen en gunningscriteria;
- Kunt inhuursituaties herkennen (de verschillende rechtsvormen inclusief constructies);
- Bent goed op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom externe inhuur (waaronder de Wet DBA);

recruiter van de vacature

Mariam Gooijer - Berrezzouk

recruiter van de vacature

Mariam Gooijer - Berrezzouk