Bouwinspecteur

  • Region utrecht
  • opleidingsniveau wo hbo
  • Category bouw en civiel
  • remoteId 9007962
  • Fulltime/Parttime False fulltime

Over de functie

Zie jij fouten in een bouwproces niet graag door de vingers? Lees dan snel verder!

Als Bouwinspecteur ben je het visitekaartje van de gemeente en houd jij je bezig met het toezien op en controleren en/of handhaven van de correcte naleving van beleid en wet- en regelgeving op het gebied van bouwen en wonen.

Hoe ziet een dag als Bouwinspecteur er uit?

Als Inspecteur bezoek je verschillende bouwlocaties. Op deze locaties voer je onderzoek uit en signaleer je afwijkingen en overtredingen in procedures en/of uitvoering van wet- en regelgeving op het terrein van bouwen en wonen. De uitvoering wordt getoetst aan specifieke voorschriften, besluiten, kaders en protocollen. Als je een afwijking of overtreding signaleert dan treed je corrigerend op en adviseer je over de toepassing van bestuursdwang. Ook draag je zorg voor de afhandeling van formele besluitvorming. Tijdens jouw werkzaamheden inventariseer je risico’s en rapporteer je over oplossingen. Op de bouwlocatie adviseer je over prioritering en afhandeling van aanvragen. Je geeft op woon- en bouwtechnisch en milieukundig gebied voorlichting en informatie. Op deze manier begeleidt je burgers, bedrijven en instellingen.
Ook is het mogelijk dat er een gedeelte van het proces rondom handhaving onder jouw verantwoordelijkheid valt. Als dit het geval is dan informeer je, wanneer je een overtreding hebt gesignaleerd, over handhavingsaspecten en maatregelen en procedures.

Per gemeente is er een verschillende taakverdeling aan te geven. Zo is het bij de ene gemeente mogelijk om als ervaren Bouwinspecteur een eigen rayon onder jouw verantwoordelijkheid te krijgen. Bij een andere gemeente worden de taken verdeeld en gecombineerd met Handhaving. Op deze manier kan er bij Maandag® in overleg een plan van aanpak worden gemaakt die aansluit op jouw persoonlijke wensen en ervaring.

Functie eisen

• Werkervaring (ca. 3 jaar) op het vakgebied bouw- en woningtoezicht
• Een relevante afgeronde opleiding, bijvoorbeeld HTS Bouwkunde
• Afgeronde trainingen en cursussen zoals ABW 1 en 2 en Bouwbesluit 2012 zijn een pre

Wij bieden verrassende werkplekken met veel kansen voor persoonlijke ontwikkelingen. Daarnaast bieden wij een goed arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere de mogelijkheid tot een vast dienstverband bij Maandag®, een marktconform salaris, een netto reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer of de mogelijkheid van een leaseauto.
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer direct via onderstaande button of neem contact op met de recruiter: anouk.mulder@maandag.nl of 06- 22 922

recruiter van de vacature

Anouk Mulder

gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden