Basisarts verzekeringsgeneeskunde

  • Category zorg-zorg overig
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9030753

Over de functie

Als basisarts verzekeringsgeneeskunde doe je een jaar ervaring op binnen de sociale geneeskunde. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het beoordelen van de cliënt, die bijvoorbeeld door ziekte of een andere sociaal medische oorzaak (gedeeltelijk) niet meer kunnen werken. De cliënt is bijvoorbeeld in een uitkeringssituatie beland, of ontvangen een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Vanuit dit specialisme beoordeel je de mogelijkheden van de cliënten, en denk je met hun mee over het terugkeren in het arbeidsproces.

Als basisarts verzekeringsgeneeskunde duik je de diepte in met een cliënt en ga je samen met de cliënt naar de mogelijkheden wat betreft terugkeren in het arbeidsproces. Buiten het onderzoeken van de lichamelijke mogelijkheden, ga je ook kijken naar wat iemand psychisch gezien nodig heeft. Met je inhoudelijke vakkennis lever je een bijlage aan de verdere ontwikkeling van de sociaal-medische expertise van het bedrijf, en verhoog je het innoverende vermogen van verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen.
Daarnaast biedt de werkplek doorgroei mogelijkheden, en krijg je de mogelijkheid om je te specialiseren tot verzekeringsarts. Je hebt een uitdagende baan met regelmatige werktijden, waarin je met een positieve houding cliënten kan helpen in de terugkeer richting het arbeidsproces.

Functie eisen

- BIG-registratie;
- Goede en empathische communicatie;
- Affiniteit met sociale/verzekeringsgeneeskunde.

recruiter van de vacature

Nina Klunder

recruiter van de vacature

Nina Klunder