Wmo consulent

  • Category sociaal domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9030552

Over de functie

Voor diverse gemeenten in regio Twente ben ik op zoek naar enthousiaste WMO consulenten. Als WMO consulent ben je bezig met het informeren en adviseren van cliënten op het van oplossingen en mogelijkheden binnen de levensdomeinen in het kader van de WMO. Je voert meldings- en keukentafelgesprekken om de hulpvraag in kaart te krijgen en deze te analyseren. Op basis hiervan stel je indicaties in het kader van de WMO/AWBZ.. Andere werkzaamheden die onder je functie vallen zijn:
- Het opstellen van rapportages en beschikkingen;
- Het inwinnen van medische- en technische adviezen en/of trajecten
- Het onderhouden van contact met adviseurs, leveranciers, aannemers zorgaanbieders en derden over realisatie van oplossingen;
- Het beoordelen van adviezen
- Deelname aan interne- en externe overleggen.

Als ideale WMO consulent ben je zelfstandig, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je analytisch sterk en zie je hoe de problemen van cliënten samenhangen. Je bent in staat om situaties vanuit meerdere invalshoeken te beoordelen en goed samen te werken met andere disciplines, zoals in- en externe deskundigen en gespecialiseerde instanties binnen het netwerk. Al laatste heb je een klantgerichte houding, met de eigen kracht van de cliënt als centraal uitgangspunt.

Functie eisen

Daarnaast heb je:
- HBO werk- en denkniveau
- Ervaring als WMO consulent binnen een gemeente
- Kennis van wet- en regelgeving binnen het sociaal domein
Herken jij jezelf in deze vacature? Reageer dan snel!

recruiter van de vacature

Merlien Soedhoe

recruiter van de vacature

Merlien Soedhoe