Jurist Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland flevoland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9030445

Over de functie

Het naleven van wet & regelgeving? Daar is helaas niet iedereen even goed in. Gelukkig maar voor jou, want op dat moment kom jij als Jurist Handhaving in actie. Ben jij op zoek naar uitdaging en plezier in je werk? Wij bij Maandag® weten als geen ander hoe dat te bereiken!

De afdeling Veiligheid en Handhaving (VH) bevordert de veiligheid en leefbaarheid in deze middelgrote gemeente door professioneel toezicht te houden op en de naleving te handhaven van wet- en regelgeving en vergunningen. VVH werkt volgens een integrale en uitvoeringsgerichte aanpak op het terrein van openbare orde en veiligheid, het omgevingsrecht en handhaving openbare ruimte.

Opdracht

Als juridisch medewerker handhaving ben je verantwoordelijk voor de handhaving van de aandachtsvelden binnen het team: bouw, milieu, brandpreventie, bijzondere woonvormen zoals woonwagens en woonschepen. Vanwege piekbelasting in het team zoekt de gemeente tijdelijke versterking.

De inspecteurs van het team voeren controles uit waarna jij het handhavingstraject voor jouw rekening neemt op basis van de handhaving stappenplannen.

Je levert juridische producten en draagt zorg voor de signalering van veranderingen in wet- en regelgeving en implementatie hiervan in gemeentelijke regelgeving en procedures. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan nieuwe handhavingsprogramma’s en verricht je ondersteunende werkzaamheden voor het team.

Functie eisen

• Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding op tenminste HBO niveau (zoals bestuurskunde, omgevingsrecht of juridisch) ervaring;

  • Je hebt aantoonbare werkervaring met omgevingsrecht, opgedaan in de afgelopen 2 jaar;
  • Bij voorkeur heb je aantoonbare werkervaring bij een gemeentelijke organisatie;
  • Bij voorkeur heb je aantoonbare werkervaring met omgevingsrecht op het gebied van handhaving.

recruiter van de vacature

Frans Kenter

recruiter van de vacature

Frans Kenter