Juridisch adviseur omgevingsrecht

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9030428

Over de functie

Voor onze opdrachtgever ben ik op korte termijn op zoek naar een jurist die op basis van kennis en/of onderzoek in staat is om in samenwerking met collega-juristen en vakinhoudelijke collega’s de organisatie te adviseren en beleid te ontwikkelen inzake (delen van) het omgevingsrecht. Denk hierbij aan het milieurecht, waterrecht (kwaliteit en kwantiteit), ordeningsrecht, natuurrecht en interbestuurlijk toezicht.

Jouw werkzaamheden zijn zeer divers. Denk hierbij aan actualisatie van het ruimtelijk beleid, deelname aan projecten, inventarisatie en integratie van regels ter voorbereiding op de komst van de Omgevingswet en samenwerking met Omgevingsdiensten. Je werkt binnen een brede afdeling in een team van medejuristen die binnenkomende werkzaamheden verdelen op basis van kennis, ervaring en werkdruk.

Je bent te omschrijven als iemand die proactief is, een goed gevoel heeft voor politiek bestuurlijke verhoudingen heeft en omgevingsbewust is. Je bent communicatief zeer vaardig en je bent een prettige collega om mee samen te werken. Je neemt deel in verschillende projecten inzake de implementatie van de omgevingswet. Het betreft een langdurige opdracht waarvoor we graag met jou een langdurige, succesvolle samenwerking aangaan!

Functie eisen

• Afgeronde master (WO) bestuursrecht
• Actuele kennis van (onderdelen van) het omgevingsrecht

recruiter van de vacature

Romy Wennekes

recruiter van de vacature

Romy Wennekes